Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-16 21:35:00

Ne szemétkedjünk! - Fürjes keményen visszaszólt Karácsonynak

A főpolgármester csak akkor engedné az atlétikai vb-t, ha a kukaholding fizet a fővárosnak. Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár erre azt válaszolta: „Ne szemétkedjünk!”

Ne szemétkedjünk! - Fürjes keményen visszaszólt Karácsonynak
Karácsony Gergely, főpolgármester, fotó: MTI

Karácsony Gergely a 24.hu-nak adott interjút abból az apropóból, hogy lassan 100 napja nyerte meg a választást. A beszélgetés során szóba került az is, hogy az állami kukaholding továbbra is 10 milliárd forinttal tartozik a fővárosi szemetescégnek.

A főpolgármester ezzel kapcsolatban kifejezetten harcias hangot ütött meg:

"Gyorsan el kellene dönteni ezt, mert ha a miniszterelnök atlétikai világbajnokságot szeretne, akkor nekem alá kellene írnom egy levelet a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek. De ezt csak akkor teszem meg, ha a kukaholding fizet, hiszen ez is a megállapodás része"


– nyilatkozta.

Karácsony a még a választás előtt kötött Orbán-Tarlós megállapodásra hivatkozik, miszerint a kukaholdingnak kell fizetnie a főváros számára az FKF Zrt. által elvégzett feladatait.

Az Index megkérdezte az ultimátumról Fürjes Balázs Budapestért felelős államtitkárt, aki a következőt válaszolta:

"Kukaholding ügyben csak annyit tudok mondani: ne szemétkedjünk! Főpolgármester úrral utoljára tegnap egyeztettünk órákat, legközelebb holnap találkozunk. Keressük együtt a megoldásokat, ne a konfliktust, és eredményesek leszünk! Budapest nem csatatér."

atv.hu/Szeretlekmagyarorszag.hu

Ajánlom

További belföldi híreink