Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-15 20:53:00

MOK: Nem kapták meg a nekik ígért támogatást a fogorvosok

A Magyar Orvosi Kamara alelnöke azt mondta: havi 130 ezer helyett 380 ezret ígért nekik a minisztérium, de még mindig nem az emelt összeget kapják.

MOK: Nem kapták meg a nekik ígért támogatást a fogorvosok

Nem kapták meg az alap- és szakellátást végző fogorvosok azt a havi fix összegű juttatást, amelyet tavaly október végén ígért meg nekik Kásler Miklós - mondta a Világgazdaságnak Nagy Ákos, a MOK alelnöke.

Az egyszeri 1,5 millió forint kiegészítő juttatás minden rendelőbe időben megérkezett tavaly decemberig, de a miniszter 2020. január 1-jétől havi 130 ezer forint helyett 380 ezer forint rezsitámogatást ígért a közfinanszírozott fogászatoknak, ezzel szemben továbbra is 130 ezer forintot kaptak januárban a praxisok.

 

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a lap kérdéseire azt írta, hogy az érintett fogorvosok egyszeri kiegészítő díjazásban részesültek 2019 decemberében. A heti harminc órában működtetett közfinanszírozott fogorvosi szolgálatok és szakrendelések esetében egyszeri 1,5 millió forintot fizettek ki, alacsonyabb rendelési idő esetén pedig időarányosan csökkentett díjat állapítottak meg.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink