Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-15 17:58:00

Kormány: A Giro d'Italia szervezői nem kértek pénzügyi támogatást a Fővárosi Önkormányzattól

Révész Máriusz szerint a tárgyalások, egyeztetések folyamatosak, és rendben haladnak a Fővárosi Önkormányzattal. Az egyik legsürgősebb teendő jelenleg a pontos útvonal meghatározása, a jelenlegi útvonalterv alsó rakparti szakaszának a Lánchíd alatti része a híd esetleges felújítása miatt még mindig kérdéses.

Kormány: A Giro d'Italia szervezői nem kértek pénzügyi támogatást a Fővárosi Önkormányzattól

"Budapest a Giro d'Italia olasz kerékpáros körverseny magyarországi Nagy Rajtjának a leghangsúlyosabb része, hiszen a szombati egyéni indulásos időfutam a Hősök tere és a Budai Vár között zajlik, vasárnap pedig Budapestről indul a második szakasz. A háromhetes körversenyek külföldön induló nagy rajtjaira sokszor a városok pályáznak, és fizetik a költségeit, nálunk a kormány állja a jelentkezés, az előkészítés és a versenyszervezés költségeit" - írja közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ. 

Hangsúlyozzák, hogy a Giro d'Italia szervezői nem kértek pénzügyi támogatást a Fővárosi Önkormányzattól. Május 9-10-én azonban szerintük komolyan végig kell gondolni a közlekedés szervezését, mert a Giro-n kívül ezen a hétvégén tartják Budapesten a női kézilabda Final Fourt, a 16 év - 16 kilométer Európai Uniós futást, sőt másnap kezdődik az úszó-Európa-bajnokság is.

 

 

Felidézik, hogy 2019-ben Brüsszelben a Tour de France nagy rajtjának hétvégéjén két napig ingyenessé tették a közösségi közlekedést, és ezért a kormány felvetette, hogy valószínűleg Budapesten is érdemes lenne ezt megfontolni, sőt érdemes lenne a belvárostól távolabb parkolóhelyeket kialakítani, és közösségi közlekedéssel behozni a szurkolókat a központba.

"Ennek vannak költségei, de ha nem sikerül erről megállapodni, akkor természetesen az ingyenes tömegközlekedés nélkül is meg lehet szervezni a Giro Nagy Rajtját"

- olvasható a közleményben.

Hozzáteszik: a Népszava által megkérdezett Szabados Gábor szakközgazdász szerint a Magyarországon rendezett sportesemények közül marketingérték és a ráfordított költség arányát tekintve a Giro a legértékesebb, mert gyakorlatilag egy turistafilm forog Budapestről órákon keresztül, amit sok millióan néznek világszerte, különösen a tehetősebbek, akik körében nagyobb az esélye annak, hogy az esemény után ellátogatnak Budapestre.

"A Fővárosi Önkormányzatnak és a Giro d'Italia szervezőbizottságának a következő alig több mint 100 napban együtt kell dolgoznia a Giro Nagy Rajtjának sikeres megrendezéséért. Szerencsére mindenki egyetért abban, hogy Budapestnek és Magyarországnak a Giro nagy lehetőséget jelent, és mindenkinek az az érdeke, hogy jól sikerüljön a rendezvény, és meg tudjuk mutatni a világnak, hogy milyen nagyszerű város Budapest"

- írják.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink