Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-15 09:11:00

Fürjes: "ugyanazt a magatartást tanúsítjuk az új városvezetés irányába, mint Tarlós István ideje alatt"

"A kormány hajlandó módosítani a szuperkórház helyszínét, ha a főváros ingyen ad hozzá telkeket" – mondta Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Népszavának adott interjúban.

Fürjes: "ugyanazt a magatartást tanúsítjuk az új városvezetés irányába, mint Tarlós István ideje alatt"
Fürjes Balázs, Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár
"Sőt azt ajánlom: lépjünk nagyságrendet. A fővárossal közösen hozzuk rendbe a Népligetet, a Hajógyári szigetet és alakítsunk ki közparkot a Déli Városkapu program keretében. Mindegyik nagy falat, legalább öt-tíz évig tart"

- mondta az államtitkár.

A kormány és a főváros viszonyával foglalkozó korábbi beszélgetésünket itt tekintheti meg:

"A kormány korrekt partnerségre készül és meg is kezdte annak gyakorlását. A választás éjszakáján Orbán Viktor gratulált Budapest új vezetésének, ígértet tett a korábbi szerződések betartására, leszögezte, hogy semmilyen fejlesztés nem lesz, amit nem támogat a főváros, Karácsony Gergelyt meghívták a kormányülésre, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülésén pedig több fővárosi kezdeményezést is elfogadtunk" - nyilatkozta a főváros és a kormány viszonyáról Fürjes.

A kormánybiztos újra megerősítette, hogy fake news az a hír, hogy a kormány kihagyná Budapestet az uniós források felhasználásából. Erről részletesebben az atv.hu is beszámolt.

"Ugyanazt a magatartást tanúsítjuk az új városvezetés irányába, mint Tarlós István ideje alatt. Budapestre mindig úgy tekintettünk, mit ami egyszerre a budapestiek otthona és a nemzet fővárosa, a kormány mindkét minőségben elkötelezett maradt"

- jelentette ki Fürjes Balázs.

Szerinte az Orbán-kormány egyetlen torzót se hagyott eddig Budapesten és nagyon bízik benne, hogy az új városvezetés sem tesz ilyet.

További részletekért kattintson ide.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink