Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-14 16:50:00

"Az ózdi polgármesternek megalázó a nép közé vegyülni?" - kérdezi a Fidesz Janiczaktól

A Fidesz tisztázni szeretné, hogy Ózd fürdőző jobbikos polgármesterének, Janiczak Dávidnak a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a városnak.

"Az ózdi polgármesternek megalázó a nép közé vegyülni?" - kérdezi a Fidesz Janiczaktól

Felháborító, hogy az ózdi polgármester privát fürdőzésre és randevuzásra használja a város uszodáját, ráadásul Janiczak David azzal védekezik, hogy azért bérelte ki a wellness részleget, hogy ne kelljen a többi ózdi lakossal ott beszélgetnie - mondta mai sajtótájékoztatóján Zsigmond Barna Pál, a Fidesz parlamenti képviselője.

“Azért, hogy a polgármester a barátnőjével kettesben fürödjön és a jakuzziban áztassa magát, kiürítették az egész fürdőt és elküldték a többi vendéget"

- emlékeztetett Zsigmond Barna Pál. A Fidesz választ vár: Janiczak Dávid mennyi városi szolgáltatást használ még privát célokra. Úgy hallani ugyanis, hogy "nemcsak fürdőzget, hanem ingyen bowlingozgat is a Jobbik vezetésével az önkormányzati bowlingpályán" - mondta a fideszes politikus.

A Hír TV számolt be róla a múlt héten, hogy bejárásnak álcázott privát fürdőzést tartott Ózd jobbikos polgármestere a város uszodájában. A tudósításuk szerint emiatt a vendégeknek korábban el kellett hagyniuk az intézményt.

A műsorban bemutattak néhány képkockát is arról, hogy Janiczak Dávid és menyasszonya kettesben használják a szaunát és a jakuzzit. A riportban egy arcát és nevét nem vállaló férfi azt nyilatkozta: a vendégek felháborodtak, amiért nemcsak a wellness részről, hanem az egész intézményből elküldték őket.

A városi Thermárium és Tanuszoda azt közölte a Hír TV-vel, hogy ki lehet bérelni az uszodát, de legalább egy héttel előtte kell jelezni az igényt. A Hír TV szerint Janiczak Dávid január 3-án kötött szerződést az uszoda kizárólagos használatára, és január 5-én vette igénybe - húszezer forintért.

Az Index telefonon elérte az ózdi polgármestert, aki közölte, valóban kibérelte a wellness részleget. Állítása szerint ő és kísérője csak a wellnesst akarták használni, az ügyvezető valamiért mégis kiüríttette az egész épületet.

Utólag megnézte, és valóban az egész komplexumra kötött szerződést, szerinte félreértették egymást az ügyvezetővel, neki „esze ágában sem volt úszni”, csak egy órát szeretett volna lazítani.

Janiczak azt is elmondta: vasárnap délután “az utolsó nyitvatartási órára” jelentkezett be, hogy ne okozzon kellemetlenséget. A wellness részleg kibérlését azzal indokolta, hogy bárhol megjelenik a városban, ott rögtön fogadóóra lesz, az emberek elkezdik kérdezgetni. Jegyvásárlás helyett ezért a bérlés mellett döntött, hogy ne kelljen előadást tartani a jakuzziban - nyilatkozta az ózdi polgármester.

Ennek kapcsán vetette fel mai sajtótájékoztatóján a fideszes Zsigmond Barna Pál: ”A polgármester úrnak talán megalázó a nép közé vegyülni?”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink