Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-13 16:46:00

Rendkívüli ülést kezdeményeztek a rozsda által felfalt metróvagonok ügyében

Komolyabb vizsgálatra van szükség a rozsdásodó hármas metró vagonjaival kapcsolatban – ezt mondta a BKV Igazgatótanácsának tagja az ATV Start című műsorban. Nemes Gábor azt is hozzátette, hogy rendkívüli ülést kezdeményezett. A hírre, miszerint a vállalati cég lehallgatja munkatársait, azt felelte: tudatában van egy esetnek, amikor a cég belső csoportból való információt használt fel munkavállalójával szemben.

Pár napja számoltunk be róla, hogy a BKV megfigyeli a dolgozói közösségi oldalait. A nyilvánosságra került hangfelvétel szerint a társasági kapcsolatok irodavezetője kapta utasításba, hogy nézzék a munkavállalók oldalait, és kiemelten figyeljék Nemes Gábor, a BKV igazgatósági tagjának posztjait. A közlekedési vállalat vezetése azonban határozottan visszautasítja az idézett hanganyagok kapcsán tett feltételezéseket. Ezzel kapcsolatban a BKV Igazgatótanácsának tagja az ATV Start című műsorban elmondta, hogy sok cégnél van hasonló, és vélhetően a BKV-n belül is így van.

Mint mondta, konkrét információja van egy esetről, amikor egy zárt csoportból használt fel valamit a cég és ez alapján igyekeztek eljárni egy dolgozó ellen.

Nem sokkal korábban, január elején, nagy port kavart az eset, miszerint kivonták a forgalomból a felújított orosz metrószerelvények elsőként érkezett hat kocsiját, a padlólemezeket ugyanis gyakorlatilag felzabálta a rozsda. Nem sokkal ezután a BKV közölte, hogy a közlekedési vállalat érvényesíteni fogja a Metrowagonmash-sal szemben a szerződés vonatkozó pontja alapján felmerülő járműállási kárátalány igényét. Nemes Gábor azt mondta, hogy olyan jellegű tájékoztatást kaptak korábban, amelyekből nem következtetett arra, hogy ilyen hibák lehetnek. Mégis egészen fura, lukas padlójú metrókocsikról jelentek meg képek a sajtóban.

A BKV Igazgatótanácsának tagja szerint komolyabb vizsgálatra van szükség, hogy kiderülhessenek a tények. Nincsenek veszélyben szerinte az emberek, a kivonásuk viszont azt feltételezi, hogy akár baj is történhetett volna, ha forgalomban maradnak. Azt is elmondta, hogy Bíró Endre kollégájával rendkívüli ülést kezdeményeztek az Igazgatótanácsban, és reméli, kedden olyan döntések születnek, amik megakadályozzák a helyzet eszkalálódását.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink