Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-13 11:55:00

Dobrevnek elege lett, durván nekiment Orbánnak Budapest miatt

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője Ursula von der Leyen-hez fordult a főváros uniós támogatásának ügyében.

Dobrevnek elege lett, durván nekiment Orbánnak Budapest miatt

A Népszava hétfőn kormánydokumentumok alapján azt írta: a kormány célterületeket jelölt meg, hol használná fel az EU-s támogatásokat, Budapest pedig nincs ezeken a térképeken, így uniós pénzek nélkül maradhat a jövőben. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az ATV Start című műsorában cáfolta a lap állításait, azt mondta: jelenleg a tervezés folyamata zajlik, amit akkor tudnak lezárni, ha választ kaptak a kérdéseikre.

"A Népszava információi szerint Orbán Viktor cinikus bosszúpolitikára készül Budapesttel és számos, ma már ellenzéki vezetésű magyar nagyvárossal szemben: a lap szerint a következő fejlesztési ciklusban a kormány politikai alapon akarja kiosztani az uniós pénzeket, kihagyva a fejlesztésekből Budapestet és a fél országot"

- írja közleményében Dobrev Klára. Az EP képviselő hangsúlyozza: a Demokratikus Koalíció azt akarja elérni, hogy a jövőben az uniós fejlesztési pénzeket ne a kormány, hanem közvetlenül az EU ossza el az önkormányzatok között.

"Ha valaki az EU-ban eddig esetleg azt hitte, hogy erre nem lesz szükség, annak most maga az Orbán-kormány fújt ébresztőt. A demokratikusan megválasztott városvezetők és városaik elleni kormányzati gazemberség miatt ma Ursula von der Leyen-hez, az Európai Bizottság elnökéhez fordultam. Ha Orbán Viktor politikai alapon akar pénzt osztani, akkor tegye ezt a fizetésével, ne a minden európai magyar polgárnak egyformán járó fejlesztési pénzekkel! Lesz uniós pénz Budapestnek és minden ellenzéki városnak"

- olvasható a közleményben.

 

 

atv.hu

Kövessék az ATV Híradó oldalát Facebookon!

Ajánlom

További belföldi híreink