Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-10 16:23:00

Nyílt levelet írt Örsi Gergely Sára Botondnak

A Hűvösvölgyi Szolgáltatóházban bezárt kormányablakkal kapcsolatban kereste meg 2. kerület ellenzéki polgármestere a Budapest Főváros kormánymegbízottját.

A levél elején rögtön rátér Örsi Gergely, hogy 2019. december 19-én tájékoztatták őt arról, hogy a Bátori László utca 2. (Hűvösvölgyi Szolgáltatóház) szám alatti épületben működő kormányablak a Miniszterelnökség döntése miatt 2020. január 1-jén bezár. Az indoklás szerint „a kirendeltség nem tudott eleget tenni a kormányablakok feladat- és hatáskörébe utalt ügyek teljes körű ellátásának.”

Mint kiderült, a kerület lakói azt mondták, hogy a kormányablak eddig is megfelelően működött, bezárásával pedig kizárólag azt érnék el, hogy a hűvösvölgyi embereknek a Margit körútra kellene járniuk ügyet intézni – ami indokolatlanul messze van a lakóhelyükről. Arra kéri a polgármester Sára Botondot, hogy indítsák meg a bezárt kormányablak döntésének felülvizsgálatát. Hangsúlyozta Örsi, hogy önkormányzata minden szükséges segítséget kész megadni, és hajlandó segítséget nyújtani.

Örsi Gergely azt reméli, hogy már az év elején tárgyalhatnak arról, hogyan biztosíthatják a kormányablak további működését.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink