Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-10 10:08:00

Hatalmas összeg áramolhat a háromgyermekes családokhoz, ha megkapják az SZJA-mentességet

"Azt szeretném, hogy a háromgyerekes családokra is ki tudjuk terjeszteni, amit idén bevezettünk a négygyermekesek esetében: ne fizessenek az anyák személyijövedelemadót egész életükben" – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján. Azt is közölte, hogy „nagy harcban” van a pénzügyminiszterrel az újabb családvédelmi akcióterv ügyében.

 

A változások minden eddiginél jobban megmozgathatják a harmadik gyermek vállalását fontolgató párok fantáziáját. A Portfolio számszerűsítette, hogy mennyi plusz pénzhez juthatnak a harmadik gyereket bevállaló családok.

Kilenc nagyobb, gyermekhez kapcsolódó állami támogatási forma létezik. Ilyen például a csok az új lakásra, használt lakásra, babaváró hitel, a 3 gyerekes nők szja-kedvezménye stb.).

A portál kiszámolta, hogy ezekből mekkora összegre tarthat igényt az a család, ahol most két gyerek van, és mekkora összegre az a család, ahol megszületik a harmadik gyerek is.

A számítások szerint a kétgyermekes család 51 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatással és 15 millió forintnyi kamattámogatott hitellel gyarapodhat 19 év alatt, ha harmadik gyermeket is vállal.

Erről részletesebben itt olvashat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink