Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-11 05:10:00

Figyelem! A rendőrség civil autókkal figyeli a szabálytalankodókat országszerte

Civil rendőrautó kapcsolt le egy szabálytalanul előző kamiont aki olyan nagy sebességgel közlekedett Debrecenben hogy az akár súlyos balesetet is okozhatott volna, ha valaki nem veszi észre. A rendőrség a jövőben civil autókkal figyeli a szabálytalankodókat országszerte.

Figyelem! A rendőrség civil autókkal figyeli a szabálytalankodókat országszerte

Egy rendőrségi autó kamerája rögzíttette a képeket, melyen jól látszik hogy a várakozó autókat pofátlan módon a záróvonalat átlépve hatalmas sebességgel előzi meg egy 40 tonnás monstrum. A kamion sebességét az is tükrözi hogy szó szerint porzik utána az aszfalt.

"Rendkívül veszélyes ez az előzés, mert a balra kanyarodó sávban egyenesen halad, és a kereszteződés után vele szemben , szintén kanyarodó sávon, csak az a szembejövő forgalomnak áll nyitva, és ha ott valaki bekanyarodik ebbe a sávba áttér akkor ez a nagy sebességgel haladó kamion bizony halálos balesetet is tudott volna okozni." - nyilatkozta Nagy László, közlekedési szakjogász.

Egy rendőrségi civil autó kapcsolta le a kamion vezetőjét, ezért a manőverért több tízezer forint bírságra számíthat. A rendőrség egyre több helyen civil autókkal vadászik a renitens szabálysértőkre.

"Az ellenőrzésünk célja megegyezik az országosan elrendelttel, tehát az autópályákon a leállósáv szabálytalan használata a buszsáv szabálytalan használata, tilos jelzésen való áthaladás, szabálytalan kanyarodás előzés a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása ezekre fókuszálunk elsősorban, ezekkel az autósokkal a helyszínen intézkedünk és folytatjuk le az eljárást." - mondta Bacsó Attila a Hajdú Bihar Megyei RFK közlekedési osztályvezetője.

Nem csak kamera de traffipax is van ezekben az autókban. Ha egy autós gyorsan hajt és átlépi a záróvonalat akár dupla büntetésre is számíthat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink