Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-09 06:10:00

VV Fanni: egy lépéssel közelebb kerülhetnek a holttest megtalálásához?

Fordulat állhat be VV Fanni ügyében, ha a vád bíróság elé viszi a lány meggyilkolásával vádolt férfi volt cellatársát, aki állítja: tudja, merre van a lány holtteste. A család jogi képviselője ugyanakkor óvatosságra int mindenkit. Mint mondta, gyakran állnak elő rabok ilyen és ehhez hasonló dolgokkal. Az ATV Start című műsorban Lichy József azt is elmondta, úgy véli, hogy akár már az év végéhez közeledve megszülethet az elsőfokú ítélet.

 

Megkezdődött az egykori valóságshow szereplő VV Fanni gyilkossági ügyének tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. A bűncselekménnyel gyanúsított B. László ügyében egyelőre úgynevezett előkészítő tárgyalást tartanak. A vádirat egyértelműen B. Lászlót tekinti elkövetőnek. Azt is leírják, hogy 2017. november 20-án, nyereségvágyból olyan súlyosan bántalmazta budapesti lakásán a prostituáltként dolgozó nőt, hogy a sértett meghalt. A testet a férfi a Dunába dobta.

B. László nem ismerte el a vádakat. Azt mondta, hogy ő csak segített a magatehetetlen állapotba került nőnek, ezért láthatták a karjában, és ezért került a kocsijába. Mint fogalmazott: a nő "bepezsgőzött és túlszívta magát", ezért egy közös ismerősük kérésére problémamegoldó emberekhez vitte.

Ezzel kapcsolatban a család jogi képviselője azt mondta az ATV Start című műsorban, hogy ez a gyilkossági-ügy különbözik a „klasszikustól”, hiszen ebben az esetben hiányoznak azok a tényadatok, amelyek ilyenkor mindig alapját képezik az eljárásnak: vagyis a holttest, a halott vizsgálat és az orvosi, szakértői szemle, ezek azonban hiányoznak az ő ügyükben.

Lichy József azt is elmondta, így is lehet vádat emelni, amihez szerencse is kell. Most azonban úgy néz ki – tette hozzá –, hogy vád szempontjából a bizonyítékok szerencsés egyvelege állt össze. Az ügyészségi vádiratban nem talált hibát. Kedden a védelem és a vád is megtette a bizonyítási indítványokat. Míg a védelem azt állítja, hogy Fanni a halála után egy másik nővel járt fodrásznál, addig a vád szerint az elkövetéssel gyanúsított férfi cellatársa tudja, merre lehet Fanni teste, és ezt hajlandó is elárulni.

Az ügyvéd azt is elmesélte, hogy a bizonyítékok láncolata úgy áll fel, hogy a vádlott mozgása nyomon követhető a gyilkosság percétől az elfogásig, és arról is videó van, hogy az ájult vagy halott lányt saját kezében beteszi az autójába.

Később ebben a lány vérfoltjait is megtalálták, miközben telefonos, internetes kereséseit is elemezték, amelyben olyan kifejezésekre keresett, mint elkábítás vagy holttest eltűntetése. Ez alapján – összevetve a vádolt személy elmesélt történetével – nem képes más következtetésre jutni az ügyvéd, minthogy az megvádolt személyben kell keresni az elkövetőt.

Az ügyvéd úgy érzi, hogy 2020 végén akár már elsőfokú ítélet is születhet, ami függ attól, hogy a törvényszék hogyan igyekszik vele.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink