Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-07 15:00:00

A magyar médiapiac híreit kiveséző műsor indult a Spirit FM-en

Mostantól nemcsak online, de már a rádióban is elérhető a Media1. A jellemőzen médiahírekkel foglalkozó portál hasonló elnevezés alatt futó műsorával tovább bővül a Spirit FM palettája. Szalay Dániel, a Media1 alapító-főszerkesztője, és ezentúl műsorvezetője a rádióban, az atv.hu-nak elmondta: a média izgalmas időszakát éli Magyarországon, ezért is gondolja azt, hogy ezt nemcsak leírni, de kibeszélni is érdemes.

A magyar médiapiac híreit kiveséző műsor indult a Spirit FM-en
Fotó: Facebook

Szalay Dánielnek nem újdonság a rádiózás, korábban a Kossuthnak, a Petőfinek, és a Klubrádiónak is dolgozott már, jellemzően technológiához köthető magazinműsorokban. Emellett 2009-ben indította el egy podcastot is, amely vipcast elnevezés alatt fut. A rádiózás iránti szeretet mindig benne volt – mesélte az atv.hu-nak –, ugyanakkor az online, nyomtatott újság és kicsit a televíziózás területén is megfordult már korábban.

Szalay Dániel, aki a médiahírekkel foglalkozó Media1 portál alapító-főszerkesztője úgy gondolta – mesélte tovább –, hogy az ott fellelhető tartalmak a rádióban is érdekesek lehetnek. Ennek adaptációja az a rádióműsor, ami a Spirit FM-en elindult a héten, és amelyben a hírportálhoz szorosan kötődő tartalmak jelennek meg. Nem lesz ugyanaz a kettő, de jól kiegészítik majd egymást – tette hozzá az újságíró. Lesz olyan, hogy a rádióban hangzik majd el a hírértékű dolog, amit a portál átvesz, de ez fordítva is előfordulhat.

A műsort egyébként kéthetente hétfő este 19 órakor tűzik műsorra, de azoknak sem kell aggódnia, akik lemaradnak róla. Az ismétlés ugyanazon a héten, vasárnap is meghallgatható, 11 órától, de ha valaki távol van a vételkörzettől, akár a spiritfm.hu oldalon is csatlakozhat ehhez, és a többi műsorhoz is. Szalay Dániel elárulta, hogy a műsorban – a tervek szerint – két vendéget fogadnak majd, akikkel hosszabban vesézik majd ki a trendeket, aktualitásokat, érintse az a média akármelyik szegmensét. Valamint egy hírblokk is helyet is kap majd a műsorban.

A Media1 alapító-főszerkesztője szerint rengeteg aktualitás van manapság a média területén, ebből következik, hogy mindig van mit feldolgozni. Szalay Dániel szerint egyébként olyan korszakát éli ma a magyar médiapiac, amelynek hosszabb távon is lehetnek hatásai, ezért is gondolja azt, hogy ezt nemcsak dokumentálni, de kibeszélni is érdemes.

Az ATV Csoport kereskedelmi igazgatója, Zájer Attila is nyilatkozott az atv.hu-nak. Mint mondta: „az ATV Csoport folyamatos innovációval elkötelezett a programkínálatának újítása kapcsán. Ezért is üdvözöltük Szalay Dániel tervét és a közös munkát. A SpiritFM és csoportunk a médiapiac újdonságainak teret adva lehetőségünk lesz bemutatni a trendeket, melyek hallgatóink és partnereinknek számára egyaránt kínál informatív és a Média1-től megszokott professzionális, friss tartalmat”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink