Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-06 17:41:00

Varga Judit Facebook videóban jelentette be: ilyen szigorítások lesznek a győri gyerekgyilkosság után

2020 az áldozatsegítés éve lesz, és zéró tolerancia az erőszakkal szemben -Facebook videóban jelentette be Varga Judit igazságügyminiszter, milyen szigorításokat tervez a mélyen megrendítő győri gyerekgyilkosságok után.

Varga Judit Facebook videóban jelentette be: ilyen szigorítások lesznek a győri gyerekgyilkosság után
Varga Judit igazságügyi miniszter, fotó: MTI

Varga Judit igazságügyminiszter a Facebook oldalán közzétett videóban/kisfilmben jelentette be, milyen intézkedéseket kezdeményezett, tervez, miután “mélyen megrázták az elmúlt időszak tragikus hírei“. Édesanyaként és nőként is együtt érez a fájdalmat elszenvedőkkel - utalt a győri gyermekgyilkosságra.

Igazságügyminiszterként az erőszakkal szembeni zéró tolerancia jegyében jár el - mondta a videóban.

Eszerint, aki más életére tör, azt ne lehessen feltételes szabadságra bocsátani! Tavasszal szigorítjuk a feltételes szabadságra bocsátás szabályait, az igazságügyminisztérium az Országgyűlés elé terjeszti javaslatát - jelentette be a miniszter.

Varga Judit azt is tudatta: a Kúria elnökénél kezdeményezte az életellenes bűncselekmények ítélkezési gyakorlatának a felülvizsgálatát, “meg kell vizsgálni, hogy a bíróságok megfelelő szigorral lépnek-e fel az élet elleni bűncselekmények esetében, érvényesül-e a középmérték szabálya a büntetések kiszabásánál”.

A nők és a gyermekek kiemelt védelme érdekében a bírói joggyakorlat felülvizsgálatát is kezdeményezi a szülői felügyelet és kapcsolattartás, valamint a gyermekelhelyezés tekintetében is. A gyermekvédelmi jelzőrendszer működését is felül kell vizsgálni mindezzel összefüggésben. Emellett 2020-ban megduplázzák az Áldozatsegítő Központok kapacitásait, közel 600 millió forintot költenek majd ezekre - tette hozzá.

Varga Judit posztja fölött emellett még a győri kettős gyermekgyilkosságról készült jelentés megállapításai között szerepel az is: “az Isztambuli Egyezménynek az ügyhöz semmi köze, a magyar jogrendszer a nők védelmében az Egyezménynél hatékonyabb és erősebb védelmet biztosít. Nem ratifikáljuk a migrációt is támogató Egyezményt, amely azt is állítja, hogy az emberek nem férfinak és nőnek születnek, hanem léteznek társadalmi nemek”.

Ajánlom

További belföldi híreink