Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-06 09:30:00

Vádat emeltek Gulyás Mártonék ellen az Állami Számvevőszék narancssárgára festése miatt

Gulyás Márton korábban társaival több méter hosszan festette össze az Állami Számvevőszék épületét még 2018 januárjában, most műemlék megrongálása miatt kell felelnie.

Vádat emeltek Gulyás Mártonék ellen az Állami Számvevőszék narancssárgára festése miatt

A Fővárosi Főügyészség közleményében az olvasható: a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádiratában büntetővégzés meghozatalát indítványozta tizenegy férfival szemben műemlék megrongálása miatt.

"A vádirat szerint a vádlottak, tizenegy, 31 és 59 év közötti férfi, valamint három további társuk az Állami Számvevőszék tevékenységét kifogásolták, és ennek kifejezésére 2018. január 17-én a kora délutáni órákban a Számvevőszék V. kerület, Apáczai Csere János utcai székházához mentek. A férfiak a műemléki védettség alatt álló, állami tulajdonú épület falára narancssárga színű festéket öntöttek, majd azt ecsetekkel szétkenték. A székház falán kb. 2 m magasságig, illetve a járdán festékfoltok képződtek, amelyek eltávolítása az épületen állagsérelmmel járt. A vádlottak által okozott kár meghaladja a 3,2 millió forintot"

- írják.

 

Az aktivista és társai ellen műemlék megrongálása miatt emeltek vádat, egy vádlott felfüggesztett börtönbüntetést, a többiek pénzbüntetést kaphatnak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink