Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-03 14:05:00

Rendkívüli: Rónai-Vona vita az ATV-ben

Rónai Sándor EP képviselő Facebook-oldalán üzent Vona Gábornak. A volt pártelnök válaszában vitára hívta a DK-s politikust, amelyet az el is fogadott. A felek az ATV Nap Híre műsorában ülnek le egymással vitázni.

„Élénken él bennem 2018. áprilisa, amikor a demokratikus Magyarország egy emberként remélte, hogy az ellenzéki pártok meghozzák a maguk áldozatát, és visszaléptetik jelöltjeiket egymás javára, hogy mindenhol egy kihívója legyen a Fidesznek. Egy párt volt, amely erre teljesen képtelen volt. Az a párt, amelynek a listáját Ön vezette” – írta Vona Gábornak címzett bejegyzésében Rónai Sándor.

A DK EP-képviselője egy korábbi interjút is idézett, amelyben a volt pártelnök azt mondta: "mi arra készülünk, hogy a Jobbik egyedül nyeri meg a választást."

„Másnap 107 db mandátummal "sikerült" kevesebbet szereznie a pártjának, mint a Fidesznek. Orbán 2/3-ot kapott újra, Ön visszavonult.

A Jobbik szerencsére szakított az Ön felfogásával, ennek eredményeként -immáron együttműködve- 2019-ben visszaszereztük falvainkat és városainkat a Fidesztől, a testületekben pedig ott vannak az Ön jobbikos kollégái polgármesterekként, és képviselőkként” – folytatja Rónai.

Szerinte, ha elutasították volna az együttműködést, akkor ők most épp úgy lennének polgármesterek, alpolgármesterek, vagy képviselők, ahogyan Vona lett miniszterelnök 2018-ban. Tehát „sehogy”.

„Én azt akarom, és azért dolgozom, hogy legkésőbb 2022-ben a demokratikus Magyarország győzzön, és egyáltalán nem zavar, ha ezen közösen dolgozunk a jövőben” – zárja gondolatait a politikus.

Vona Gábor később hozzászólt Rónai bejegyzéséhez, amelyben azt írta: „úgy tűnik, nem értelmezte helyesen az én javaslatomat, mert nem arra reagált, hanem a személyemmel foglalkozik. Pedig nem az én személyem a fontos, hanem az, hogy hány lista legyen. De ha van kedve, vitassuk meg ezt közösen az ATV-ben egy élő adásban”.

Rónai elfogadta a felkérést, az élő vitára pedig az ATV Nap Híre című műsorában fog sor kerülni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink