Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-03 16:56:00

A kormány jóváhagyta: 12 milliárd forintért újítják fel a Makovecz-épületeket

A Makovecz Imre-életmű gondozására 12 milliárd 420 millió forintot hagyott jóvá a kormány, a program 30 épületet érint - vette észre a napi.hu.

A kormány jóváhagyta: 12 milliárd forintért újítják fel a Makovecz-épületeket

A Magyar Közlönyben megjelent határozat melléklete felsorolja azt a 30 épületet, amelyek építésére, felújítására, illetve funkcióinak bővítésére szolgál a 12 milliárd 420 millió forint.

A támogatásból legnagyobb összeggel - 2 milliárd 50 millió forinttal - a Sárospataki Művelődési Ház és Könyvtár részesült. A rákoskerti "Mennybemenetel" Ökumenikus templom építése 920 millió forinttal szerepel a listán. A beruházó a Rákoskerti Templom Alapítvány és a Rákoscsabai Református Egyházközség.

A makói "Hagymaház" felújítás és a kapcsolódó beruházások (a Páger mozi és Rendezvényház rekonstrukciója) 730 millió forinthoz jutott. A beruházó itt a városi önkormányzat.

A zalaszentlászlói Faluház és szállásépület felújítása, továbbá az óvodával bővítése 480 millió forintba kerül.

A temesvári "Új Ezredév" Református Központ építésének befejezéséhez 474 millió forintot juttatott a határozat. Az építést a Temesvári Református végzi

A kakasdi "Faluház/Tájház" felújítása 406 millió forinttal szerepel a listán. A többi 24 épület ezektől kisebb támogatáshoz jutott.

atv.hu/napi.hu

Ajánlom

További belföldi híreink