Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-02 19:27:00

Donáth László megszólalt a meggyanúsításáról

A PestiSrácok.hu információi szerint szeméremsértés és könnyű testi sértés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki Donáth Lászlót, az MSZP egykori politikusát. Donáth László az ügyben megszólalt az atv.hu-nak. Megerősítette a kihallgatás és a gyanúsítás tényét, ugyanakkor szerinte annak tárgya könnyű testi sértés; a szeméremsértés gyanúját ugyanakkor cáfolta érdeklődésünkre.

Donáth László megszólalt a meggyanúsításáról
Donáth László, fotó: MTI

A TV2, majd nyomában több kormány-közeli médium számolt be arról hónapokkal ezelőtt, az egyik fővárosi szeretetotthon dolgozójának feljelentése nyomán nyomozás is indult a BRFK-n az otthonban történt visszaélés gyanúja miatt. A műsorban arról számoltak be, hogy az ügy érintettje Donáth László evangélikus lelkész, aki négy cikluson keresztül az MSZP országgyűlési képviselője volt.

Donáth a megjelent hírekkel kapcsolatban korábban azt nyilatkozta, hogy politikai karaktergyilkosság áldozata.

Most a PestiSrácok azt írja, hogy úgy tudják: a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki a volt politikust, aki szabadlábon védekezik. A lappal a BRFK sajtóosztálya azt közölte, hogy az ügyben egy főt hallgattak ki gyanúsítottként szeméremsértés vétség és könnyű testi sértés bűntett gyanúja miatt, ám a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva további tájékoztatást nem kívántak adni.

Donáth Lászlót az atv.hu-nak sikerült elérnie.

A lelkész portálunknak azt mondta: decemberben valóban beidézték a rendőrségre és azt is megerősítette, hogy könnyű testi sértéssel gyanúsítják.

Donáth szerint decemberi kihallgatásakor adategyeztetésre került sor, illetve megismerte az ügyben született feljelentést. Donáth László azt is elmondta érdeklődésünkre, hogy következő kihallgatására január 9-én kerül sor. A lelkész azt ugyanakkor cáfolta, hogy szeméremsértéssel gyanúsították volna meg.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink