Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-30 13:12:00

Kerpel-Fronius Gábor: Kisstílű mandátum-kereskedésbe fogott az MSZP

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettesi pozíciója miatt lemondott képviselői mandátumáról, így a helyére a XIII. kerületben időközi választást kell tartani. A hírek szerint a szocialista polgármester meggyőzte Kerpel-Froniust, hogy adja át a jelölés jogát, amit azonban a Momentum nem fogadott el, és saját jelöltet nevezett ki. Az MSZP szerint a Momentum ezzel egyoldalúan véget vetett a tárgyalásoknak. Az ATV Start műsorában Kerpel-Fronius Gábor mesélt a történtekről.

 

Nem ő másította meg a döntését, hanem a pártja nem fogadta el a döntésését. Szerinte rosszul döntött és tárgyalt, azt kellett volna mondania, hogy a pártok beszéljék meg egymással.

A főplgármester-helyettest meglepte, hogy kisstílű mandátum-kereskedésbe fogtak a szocialisták az alakuló fővárosi közgyűlés előtt. Visszaemlékezése szerint azt mondták neki az MSZP-sek, hogy adja át a jelölés jogát, ellenkező esetben Tóth József nem fogja megszavazni az ő főpolgármester-helyettesi pozícióját.

Szerinte működik az ellenzéki összefogás, csak a média inkább azokat a helyeket és kerületeket kapja fel, ahol valamilyen konfliktusok vannak. Kerpel-Fronius szerint Polyák Krisztina, a Momentum jelöltje jó jelölt, és jó kampánnyal fog a versenybe beszállni.

Arra a kérdésre, hogy visszahozná-e a Momentum a megszorítások politikáját, mint ahogy a Magyar Nemzetben megjelent, a főpolgármester-helyettes azt reagálta, hogy ez annak a jele, hogy a Fidesz elkezdte veszélyesnek ítélni a Momentumot. Azt gondolja, hogy átláthatóbb és felelősebb költségvetést akarnak, de ez nem egyenlő a megszoírtásokkal.

Azt tartaná üdvösnek, ha az emberek már a döntések meghozata előtt bevonnák a folyamatokba- a képviselőknek is hasznos, hogy a döntés előtt minél többféle véleményt megismernek, közösségi tervezések alakulnak ki.

Dolgoznak azon, hogy megteremtsék egy részvételi költségvetés lehetőségeit, hogy majd 2021-től folyamatosan legyen ilyen- ez azt jelenti a gyakarlatban, hogy a költségvetés egy részéről közvetlenül az érintett polgárok dönthetnének.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink