Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-30 15:39:00

Halálosan megfenyegették Gálvölgyi Jánost

Gálvölgyi János a Kapcsoltam paródiája miatt kapott hideget-meleget, még meg is fenyegették.

Rózsa György a Magyar Televíziózás megkerülhetetlen alakja. Nevéhez több legendás műsor kötődik, ezek közül az egyik leghíresebb a ’80-as évek sikerműsora, a Kapcsoltam című vetélkedő. 

A Kapcsoltam sikeréhez nagyban hozzájárult Gálvölgyi János fantasztikus paródiája is: harminc évvel a vetélkedő lezárulta után is ez a legtöbbször ismételt tévéparódia, amin a mai napig könnyezve nevetnek a nézők - azok is, akik a Kapcsoltam sugárzása idején még nem is éltek, de a paródiának köszönhetően ismerik. 

"A paródia első sugárzása után lettem igazán 'Rózsa úr!', vált legendássá a vízivásom (még ma is mosolyogva hozzák nekem a pohár vizet, bármerre járok az országban), ennek köszönhetem az 'ország rózsagyurija', illetve a 'Gyurikája' címet. Meg sok-sok fellépést, haknit." 

Mi sem mutatta jobban, mennyire a szívébe zárta az ország Rózsa Györgyöt, mint az, hogy a paródia után Gálvölgyi kapott hideget-meleget, még meg is fenyegették. 

"Jöttek is a névtelen levelek. Elmondtak azokban ezek a névtelen jellemóriások mindennek. Ígérték, hogy megvernek, lelőnek, meg hasonló kedvességeket… A családomat is megfenyegették… hogy bántani merészeltem az ország Rózsa Gyurikáját. Hogy tehettem ilyen aljasságot?" - mondta a színész a Gálvölgyi című kötetben. 

atv.hu/femina.hu

Ajánlom

További belföldi híreink