Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-28 09:42:00

Lehűlés, hózápor, viharos széllökések - figyelmeztetést adtak ki szombat éjfélig

Elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős szél miatt hét megyére. Vasárnapra azonban enyhébb idő várható.

Szombaton változóan felhős ég mellett pár órára mindenütt kisüt a nap. Helyenként – nagyobb eséllyel a keleti megyékben – előfordulhat hózápor. Az északnyugati szél egyre több helyen megerősödik, a Dunántúlon és a Bodrogközben időnként viharossá fokozódik. A hőmérséklet napközben 0 és +5 fok között alakul - írja a Kiderül.hu előrejelzése alapján a 24.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat éjfélig elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az erős szél miatt hét megyére. A legerősebb széllökések általában 65-70 km/óra körül alakulnak, helyenként azonban 70 km/órát meghaladó lökések is lehetnek.

Vasárnap a reggeli órákban főleg az Alföldön még több lehet a felhő, elvétve gyenge hózápor is előfordulhat, de később csökken a felhőzet. Az északias szelet helyenként erős, a Bodrogközben viharos lökések kísérhetik. Délutántól mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között valószínű.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink