Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-23 15:29:00

Akkora volt a tömeg egy áruházban, hogy már nem tudtak több vásárlót beengedni

Lezárták a parkolót, mert bent már nem fértek volna el többen.

Akkora volt a tömeg egy áruházban, hogy már nem tudtak több vásárlót beengedni

Csúcsteljesítménnyel zárhatja az évet a magyar kiskereskedelem: a lakosság decemberi fogyasztása elérheti az 1200 milliárd forintot, jócskán meghaladva az előzetes várakozásokat, írja a Magyar Nemzet.

Aranyvasárnap hétvégéjén minden korábbinál nagyobb tömeg volt a bevásárlóközpontokban, a piacokon és az adventi vásárokban. Akadt olyan áruház, amelynek parkolóját napközben lezárták, mert nem fért el több vevő.

A rekordlátogatottság a piaci szereplőket is meglepte, akik hétfőn, az ünnepek előtti utolsó beszerzési napon szintén nagy rohamra számítanak.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta a lapnak: már biztosnak tűnik, hogy a tavaly decemberben mért 1141 milliárd forintos összforgalom után az idén meghaladja az 1200 milliárdot a háztartások költése az utolsó hónapban.

Míg korábban úgy számoltak, hogy csak kifejezetten az ajándékokra az idén 100 milliárd forintot fordítanak a magyarok, most már úgy tűnik, erre a célra legalább 110-120 milliárdot költenek decemberben.

Kitért rá, hogy az üzletek hétfőn utoljára tartanak nyitva a hétköznapi rend szerint, kedden pedig legfeljebb 14 óráig tudnak boltba menni az emberek. Karácsony mindkét napján zárva lesznek az áruházak, péntektől viszont a már megszokott nyitvatartással üzemelnek egészen december 31-éig, amikor 16 vagy 18 óráig lehet vásárolni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink