Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-20 14:41:00

Levelet írt a Bujákon brutálisan összevert nő Varga Juditnak

Orosz Bernadett a levelet elküldte Orbán Viktor kormányfőnek, Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság Elnökének, és Dobrev Klára alelnöknek is.

Levelet írt a Bujákon brutálisan összevert nő Varga Juditnak

„Ma Magyarországon olyan, mintha az agressziót díjaznák. Áldozat- és tanúvédelem járna, de semmit nem kapok” – írta Orosz Bernadett Varga Judit igazságügyi miniszternek a 168 Órához eljuttatott levelében.

Orosz Bernadett az a hatgyermekes édesanya, akit volt párja novemberben brutálisan összevert. Az esetről a 168 Óra számolt be. A nő hiába kért vele szemben távoltartási végzést és személyi védelmet, kérését elutasították. Azt később, a rendőrség tájékoztatása szerint „újabb adatok alapján” kezdeményezték.

„Értem én, hogy a legkisebb ellenállás mindenkor a védtelen, önálló jogállással még nem rendelkező gyermek. Majd a bántalmazott és megfélemlített anya. Személyes tapasztalatom szerint, intézményesített bántalmazás és semmittevés, áldozathibáztatás van Magyarországon. Miért nem biztosítják az alapvető jogaimat? Miért nem néznek embernek? Azonban európai uniós állampolgár is vagyok, akinek jogai vannak, ha erőszakos bűncselekmény áldozata lett” – írta levelében Orosz Bernadett.

„Magyarországon miért nem működik ez a jogvédelem? Az Alaptörvényben biztosított jogok nekem, egyedülálló hatgyermekes édesanyának nem járnak, akit majdnem halálra vert az elkövető?” 

– tette fel a kérdést az áldozat.

A nő úgy véli, a legnagyobb ütést akkor kapta, amikor a rendőrség nem védte meg őt.

„Pedig az Alaptörvény 46. cikk 1. pontja alapján a rendőrség alapvető feladata a közbiztonság és a közrend védelme, és a 46. cikk 2. pontja szerint a rendőrség működését a kormány irányítja, és a jelenlegi kormánynak Ön is tagja, mint igazságügyi miniszter” – hangsúlyozta.

Orosz Bernadett kiemelte, hogy az ellene elkövetett életellenes bűncselekmény során tettenérés történt. Az elkövető egy jól képzett katona, akit eddig nem szankcionáltak, akit nem helyeztek előzetes letartóztatásba.

Az asszony megfogalmazása szerint sajnálattal vette tudomásul, hogy Varga Judit politikai hisztinek minősítette az Isztambuli Egyezményt. Varga Judit ugyanis júliusi meghallgatásán még miniszterjelöltként azzal indokolta, hogy Magyarország nem ratifikálja az egyezményt, hogy szerinte a magyar nők nagyon jól vannak, mert nem kell választaniuk család és munka között, illetve a nők elleni erőszakban is keményen fellép az állam. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig a legutóbbi Kormányinfón megerősítette, hogy az Országgyűlés nem fogja azt ratifikálni.

„Az elmúlt hónapok súlyos tragédiái megmutatták, hogy milyen mértékű probléma a családon belüli erőszak Magyarországon. Legszörnyűbb, hogy megfelelő védelem hiányában nem csak tőlem akarják a reményt és a biztonságos élethez való jogot elvenni, hanem az összes Magyarországon élő embertől. Mi kell Önnek ahhoz, hogy végre belássa, Magyarországon nem kapják meg az erőszak áldozatai a nekik járó megfelelő védelmet? Még több értelmetlen halál? Még több áldozat? Még több árván maradt sérült gyermek? Még több halott gyermekét gyászoló édesanya? Nem ugrott még meg eléggé a statisztika?” – tette fel a kérdést a miniszternek Orosz Bernadett.

A levelet elküldte Orbán Viktor miniszterelnöknek, Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének, Dobrev Klára alelnöknek, Evelyn Regner és Katarina Barley EP-képviselőknek, Gurmai Zita országgyűlési képviselőnek, Karácsony Gergely főpolgármesternek és Varga Andrea miskolci alpolgármesternek is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink