Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-19 17:56:00

Gond volt a papírokkal, leállították a velencei FINA-uszoda építését

A város önkormányzata betekintést kért az építkezéssel összefüggő iratokba, de azokat csak később, többszöri egyeztetés és levélváltás után kapták meg, a dokumentum pedig több szempontból nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak a városvezetés szerint.

Gond volt a papírokkal, leállították a velencei FINA-uszoda építését

Velence polgármestere a város honlapján található közleményében kifejtette, az önkormányzat korábban betekintést kért a helyi uszodaépítéssel összefüggésben keletkezett iratokba, ennek érdekében az építtető VELENCE PLUS Sport, Termálvíz- és Geotermikus Energiaszolgáltató Kft. ügyvezetőjéhez, László Csabához fordultak.

Az építkezés megkezdésekor még a korábbi polgármester volt hivatalban, az ügy tisztázása érdekében Gerhard Ákos kérte többek között a beruházás helyszínéül szolgáló földterületre vonatkozó, a tulajdonos által kibocsátott, az építési engedéllyel és az építési tevékenységgel összefüggő tulajdonosi hozzájárulásra vonatkozó dokumentumokat, azonban kérésük ellenére ezeket az iratokat többszöri egyeztetés, levélváltás ellenére sem kapták meg, a dokumentumot ráadásul nem találták meg sem a velencei polgármesteri hivatalban, sem az építési üggyel összefüggő honlapon.

A tulajdonosi hozzájárulást végül 2019. november 27-én az építtető kft. ügyvezetője adta át az előző polgármester aláírásával. A keltezés 2019. július 4. napja volt. A nyilatkozat azonban több szempontból sem felelt meg a jogszabályi előírásoknak: nincs bélyegzővel ellátva, továbbá nincs fejléce, nincs iktatószáma, és nem tünteti fel azt sem, hogy a képviselőtestület mely határozatával hatalmazta fel a polgármestert e nyilatkozat kiadására.

Az iraton megjelölt napon volt testületi ülés, és napirenden szerepelt egy, a Velence Plus Kft.-vel kapcsolatos döntés is, ám a tulajdonosi hozzájárulás kiadásának kérdése nem szerepelt a napirenden. Nem volt ilyen tartalmú előterjesztés, így döntés sem születhetett erre vonatkozóan.

"Mindezen tényállások eredményeképpen a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztálya 2019. december 16-án kelt végzésével a Velencei Városi Uszoda építésére vonatkozó építési kivitelezési tevékenység folytatását megtiltotta. A végzést a teljeskörű tájékoztatás érdekében a város honlapján közzétettük" – írta a polgármester.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink