Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-18 07:00:00

Államtitkár: Már folyik az egyeztetés a plázastopról

A gazdasági szereplők és a politikusok már egyeztetnek egymással a plázastoptörvény jövőjéről – mondta el a Cseresnyés Péter kereskedelempolitikáért felelős államtitkár.

Államtitkár: Már folyik az egyeztetés a plázastopról
Képünk illusztráció.

A politikus a Világgazdaságnak azt mondta: arról legkorábban januárban tárgyalhatnak, hogy változatlan formában maradjon-e fenn a 400 négyzetméteresnél nagyobb üzletek mostani elbírálási rendszere, vagy átalakítsák.

Ami a vasárnapi boltzárat illeti, a helyzet egyértelmű az államtitkár válasza szerint: a kormány ezzel a kérdéssel nem kíván foglalkozni.

"Egyszer már megpróbáltunk segíteni ebben az ügyben, ám a vásárlói igények bizonyos helyeken mások voltak, mint amire a pihenőnap intézményesítésekor számítani lehetett"

- fogalmazott Cseresnyés.

Megkérdezték a kereskedelmi munkaerőhiányról is, amire azt válaszolta: még mindig vannak inaktívak, akiket képzéssel és jó anyagi kondíciókkal be lehet vonni. De a technológia is enyhítheti a munkaerőhiányt, az önkiszolgáló pénztárak vagy a részben automatizált raktárak miatt is kevesebb dolgozóra van szükség, bár a magyar vásárlók kimondottan igénylik a személyes kiszolgálást – tette hozzá.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink