Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-17 17:12:00

Győri családirtás: a Magyar Igazságügyi Szakértői kamaránál is vizsgálatot kezdeményezett a miniszter

Varga Judit igazságügyi miniszter azért kezdeményezett vizsgálatot, mert az elkövetővel kapcsolatban igazságügyi elmeszakértő és pszichológus szakértő is pozitívan nyilatkozott az ügyben lefolytatott korábbi eljárások során - tudta meg az ATV Híradó.

Győri családirtás: a Magyar Igazságügyi Szakértői kamaránál is vizsgálatot kezdeményezett a miniszter

Az Igazságügyi Minisztérium közleményében azt írta, különösen fontos annak feltárása, hogy "mely határozatok, döntések vezettek ahhoz, hogy újra létrejöhessen a kapcsolattartás a gyilkos apa és a gyermekek között". 

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Varga Judit átfogó kormányzati vizsgálat elrendelését kezdeményezte, hogy kiderüljön, a győri gyerekgyilkossági üggyel kapcsolatban mulasztott-e bármelyik szerv. 

A korábban éppen a felesége - vagyis a gyermekek anyja - ellen gyilkosságot megkísérlő férfi szeptemberben szabadult, és vasárnap végzett 13 éves nevelt lányával és 10 éves kisfiával, majd öngyilkos lett. Egyedül hat éves kislányát hagyta életben. A gyerekek most voltak a szabadulása utáni első láthatáson az apjuknál. A bíróság nem korlátozta a láthatást - erre vonatkozó igény nem merült fel a tájékoztatásuk szerint. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink