Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-16 07:20:00

Kőkemény figyelmeztetés Eszenyinek a nézőktől

„Távol maradni is politika, Enikő” – ez volt olvasható azon a transzparensen, amelyet a Vígszínház előadása után mutattak fel a nézőtérről.

Az Index olvasója számolt be arról, hogy vasárnap este a Vígszínházban A diktátor című darabot játszották. Az előadás végén egy transzparenset tartottak fel az első sorban ülő nézők, amelyen az állt: „TÁVOL MARADNI IS POLITIKA, ENIKŐ!”

"Egy ügyelő próbált intézkedni, de nem járt sikerrel. Reakció se a nézők, sem a színészek részéről nem igazán volt" – írta az Index olvasója.

Az ATV Híradóban Gulyás Eszter készített interjút Eszenyi Enikővel. A Vígszínház igazgatója akkor elmondta, elkötelezett híve a szabad, független és művészi értelemben is magas színvonalú színháznak. Hozzátette azért nem vett rész a hétfői tüntetésen, mert meggyőződése, hogy szakmai úton kell mindent elintézni, itt pedig politikai térbe került a diskurzus. A Gothár-üggyel kapcsolatban elítélte a zaklatást, de azt is hozzátette: szerinte elfogadhatatlan, hogy egy színházat zaklatóként bélyegezzenek meg.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink