Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-16 18:16:00

Felháborodtak a károsultak: nem a rácsok mögött kell karácsonyoznia a Bróker Marcsinak

Kiengedték a börtönből Bróker Marcsit. A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője az előzetes letartóztatás helyett házi őrizetbe került addig, amíg nem születik az ügyében ítélet. Bróker Marcsit 3 éve a közép-amerikai Belize-ben kapták el a hatóságok. A nő több száz embertől csalt ki pénzt, akiknek busás haszont ígért, ám a befektetett összegeket saját magára és a családjára költötte.

 

Nem a rácsok mögött kell karácsonyoznia a Bróker Marcsiként elhíresült D. Sándornénak, aki magas sarkú cipőben, utazóbőröndjét húzva hagyta el a szolnoki börtön falait. Az egykori üzletasszony rezzenéstelen arccal ült be a rá váró autóba és nem takarta magát a fotósok és operatőrök elől.

Kurucz István az egyike annak a több száz embernek, aki a karcagi nőre bízta megtakarított pénzét. Bróker Marcsi a Kun-Mediátor Kft képviselőjeként a bankinál jóval kedvezőbb haszonnal kínált nekik befektetési lehetőséget, ám a rá bízott pénzt csak néhány károsultnak fizette ki, nagyrészt inkább sajátmagára és családja költötte.

„Engem elsősorban az bosszant, hogy nem éntőlem vette el, hanem a gyerekeimtől és az unokámtól vette el, amit azért én még most jelen pillanatban úgy gondolom, hogy nem fogom simán hagyni” – mondta az egyik károsult.

A 12 milliárdos csalással vádolt nő előzetes letartóztatása azért szűnt meg, mert akivel szemben tíz évnél nem súlyosabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt folyik eljárás, legfeljebb három évig lehet letartóztatásban.

„Az ügyfelek felháborodtak, de ez a jogszabály, itt nincs mit tenni” - ezt már a károsultak jogi képviselője mondja, aki nem sok esélyt lát arra, hogy ügyfelei valaha is visszakapják a pénzüket.

„A büntetőeljárással azt hiszem, maximum egy ilyen 150-200 milliós vagyon lett lefoglalva s abból nem tudom, hogy milyen mértéket lehet még kiárulni, hogy valamilyen részleges megtérítés legyen, de látjuk, hogy ez köszönőviszonyban sincs a tényleges 10 milliárdot meghaladó kárértékkel” – nyilatkozta Dobrossy István.

Bróker Marcsi ellen az ügyészség 767 rendbeli csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat. A tárgyalás azért húzódik ennyi ideig, mert a bíróságnak több száz tanút kell meghallgatnia.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink