Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-16 13:53:00

Elképesztő magyar siker Hollywoodban

Domján Kata A pillanat című filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb színésznőnek járó díját a US International Golden Film Awardon – írja a Borsonline.

Domján Kata egy mindössze 21 éves lányt alakít a filmben, aki megtudja, rákbetegség támadta meg a szervezetét. Egyetlen nap alatt játszódik a cselekmény.

Kata szerint kihívás volt a szerepe, hiszen egy fiatal, energikus orvostanhallgatót játszik, akinek egyik napról a másikra megy tönkre az élete. Kiderül, hogy betegsége gyógyíthatatlan, a barátai elhagyják, a szerelme megfutamodik, édesapja meghal. Katának ez volt a legmegrázóbb pillanat: amikor a filmbéli apja halálát kellett megörökíteni a filmvásznon, mert a színésznő is 21 évesen veszítette el az édesapját.

„A forgatás egy terápia volt, a stáb tagjai közül többen is arra gondoltunk: elhunyt szeretteinknek szeretnénk emléket állítani a filmmel” – mondta a portálnak a színésznő. A hiteles alakítás meghozta az eredményt, nem csak Kata nyerte el a legjobb női szereplő kategóriában a legjobb alakításért járó díjat, a film is győzött a legjobb nemzetközi film kategóriában.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink