Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-16 13:13:00

Bár a kormánypártok leszavazták, az LMP nem adja fel

Bár a kormánypártok leszavazták, az LMP a jövőben újra és újra benyújtja azt a javaslatát, amely minden, az otthonában hozzátartozóját ápoló juttatását a minimálbér összegére emelné - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Ungár Péter országgyűlési képviselő.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett: a kezdeményezést annak ellenére szavazta le a kormányoldal, hogy azt első ízben a fideszes Mátrai Márta nyújtotta be a Háznak még 2004-ben, amikor pártja ellenzékben volt.

Ungár Péter kifogásolta, hogy

az elmúlt négy évben nem bővült a férőhelyek száma az idősgondozásban, így a legtöbb érintett családtag számára a hozzátartozó ápolása kényszer.

A képviselő kérdést kapott arról, hogy az MSZP a párbeszédes Karácsony Gergely főpolgármesterrel együtt közös ellenzéki lista szükségességét hangoztatta a 2022-es országgyűlési választáson. Ungár Péter elmondta: azt javasolja a szocialistáknak, hogy kezdeményezéseiket inkább a többi párttal és ne a médianyilvánossággal közöljék.

A kispesti önkormányzat esetleges korábbi korrupciós ügyeit firtató kérdésre kijelentette: az LMP önkormányzati képviselője, Ferenczi István által kezdeményezett vizsgálóbizottság felállítását tartják megfelelőnek az eset feltárására, ám abba még sem a Fidesz, sem a DK nem delegált tagot, így a testület nem állhatott fel.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink