Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-15 06:40:00

Elfogadhatónak tartja a zaklatószínház elnevezést Kálomista Gábor

Elfogadhatónak tartja a zaklatószínház elnevezést Kálomista Gábor. A Thália Színház igazgatója az atv.hu-nak egész pontosan úgy fogalmazott, hogy "politikai alapon belefér, hogy valaki nevet ad a történetnek". Kálomista arról is beszélt, hogy az ilyen ügyeket belső vizsgálattal, ahogy most csinálják, nem lehet elintézni.

"Ha nekünk ilyen tudomásunkra jut az áldozat mellé fogunk állni" - az atv.hunak adott interjújában fogalmazott így Kálomista Gábor, a Gothár-üggyel kapcsolatban.

"Ha valaki fölveszi azt a terhet, hogy egy évig együtt él avval, amit tud és azt nem akarja nyilvánosságra hozni, mert vagy barátja, mert kapott tőle kölcsön egy lakást, vagy bármi az az ő lelkét terheli nem a színházi szakmáét, de én azt gondolom, hogy ha én színházigazgató vagyok, és tudomásom van egy ilyen esetről, akkor minimum, hogy a többi színházigazgatónak szólok, hogy figyeljetek ilyen jellegű probléma van." - fejtette ki Kálomista.

Az iménti mondatokban Kálomista Gábor Máté Gáborra utalt, aki a 24.hunak adott interjújában elárulta, hogy szinte rögtön az eset után tudott arról, hogy mi történt. A portálnak nyilatkozva egyébként azt is mondta a Katona József Színház igazgatója, hogy azért nem beszélt az ügyről korábban, mert a sértett nem szeretett volna semmilyen további lépést, majd hozzátette, hogy ezt ma már másképp kezelné, sajnálja, hogy nem vonta be azonnal az ügy kezelésébe az üzemi tanácsot, vagy, hogy nem tett azonnal drasztikusabb lépéseket az elkövetővel szemben.

Mindeközben a fideszes Czunyiné Bertalan Judit azt kérdezte Szabó Tímeától, mikor zárják ki Burány Sándort a Párbeszéd képviselőcsoportjából, merthogy Czunyiné szerint Burány Sándor azt mondta: "felmerül benne, hogy az elmúlt hetekben a közvéleményt borzoló zaklatási ügyek, azok nem is zaklatásnak minősíthetők, hanem tulajdonképpen együttműködési kényszernek".

"Gyomorforgatónak gondolom azt a hozzáállást, amit a Fidesz tanúsít ebben az ügyben" - a főpolgármester emlékeztetett: korábban amikor valamelyik áldozat hozta nyilvánosságra a zaklatási ügyeket, akkor a Fidesz próbálta a dolgot elbagatellizálni.

"Végre van egy intézmény, ami veszi a bátorságot, hogy elmondja, hogy náluk történt egy ilyen ügy, és tesznek lépéseket annak érdekében, hogy ezek ne ismétlődjenek meg. tehát tulajdonképpen azt próbálják meg politikailag lejáratni, aki szembement a korábbi rossz gyakorlattal, én ezt végtelenül visszataszítónak gondolom, és a magam részéről kiállok az intézmény vezetője mellett." - nyilatkozta Karácsony.

Gy Németh Erzsébet kultúráért felelős főpolgármester-helyettes a Klubrádiónak korábban azt mondta: nem rúgják ki a Katona igazgatóját.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink