Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-14 18:08:00

Sokkot kaptak a gyerekek, mikor szüleik megpróbáltak kirabolni valakit Pécsen

Sírva nézte végig két kisgyerek egy pécsi buszmegállóban, ahogy szüleik megpróbálnak kirabolni valakit. Az elkövetők egy férfi pénztárcáját próbálták elvenni, lökdösték és kiabáltak is vele. A látványtól a gyerekek sokkos állapotba kerültek. Az elkövetőket végül elfogták és őrizetbe vették.

„Amikor az utas ezt észrevette, a táskát jobban magához szorította, amikor a buszmegállóba beálló buszról a nő lelökte a sértettet majd utána ment. A buszmegállóban a nő ismét megpróbálta elvenni a férfi táskájából a pénztárcát, addigra már leszállt a buszról az élettársa is, és ő is lökdösni kezdte a sértettet, a lopás így is meghiúsult." - nyilatkozta Berlász Viktória, a Baranya Megyei RFK szóvivője.

A tettesek élettársak, két kisgyermekük is szemtanúja volt a rablásnak. A gyerekek annyira megijedtek, hogy percekig nem tudták abbahagyni a sírást, sokkot kaptak.

"Nem csak az a probléma hogy egy rablási kíséreltet próbált meg az elkövető végrehajtani és lelökte a sértettet a buszról és mivel nem sikerült elsőre a rablás ezért megpróbálta mégegyszer kirabolni úgy hogy az elkövetők gyermekei ezt végignézték, tehát egy plusz tényállás is megvalósult, a kiskorú veszélyeztetése, így vele szemben halmazati büntetésül, 12 év szabadságvesztés is kiszabható." - fogalmazott Meggyes Attila ügyvéd.

A környéken élők szerint mindennapos, hogy lökdösik és szidalmazzák őket a fiatalok.

Az elkövetőket a rendőrség letartóztatta, mindketten őrizetben vannak, előzetes letartóztatásukról később döntenek.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink