Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-13 14:13:00

Orbán különös vallomása: Nem győztünk

"Nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre" – ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Tanács csütörtöki ülése után közzétett videoüzenetében, számolt be a 24.hu.

Orbán különös vallomása: Nem győztünk

A magyar kormányfő azután üzent a Facebookon, hogy az európai állam- és kormányfők kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján vett részt, ahol Lengyelország egyetlen tagállamként nem volt hajlandó aláírni azt a szándéknyilatkozatot, aminek az elfogadását tervezték. Ennek lényege, hogy azt szeretnék, ha Európa 2050-ig karbonsemlegessé válna.

Orbán Viktor a találkozóról azt mondta: Sikert értünk el, mert megteremtettük az esélyt arra, hogy az ezután meghozandó klímavédelmi szabályok olyanok legyenek, hogy ne a szegényebb országok és ne a szegényebb emberek fizessék meg ennek az árát.

Tehát szavaiból úgy tűnik, hogy a miniszterelnök Magyarországot a szegény országok közé sorolja. Mint mondta, az is sikernek számít, hogy „Magyarország klímabajnok, és ezt Brüsszelben elismerik. Az 1990 óta a szén-dioxid-kibocsátást leginkább csökkenteni képes országok közé tartozunk.”

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy céljai közt volt, hogy az új szabályok ne vegyék el a pénzt az egyébként felzárkózást kitűző országok elől, bátorítsák a nukleáris energia felhasználását, és esélyt teremtsenek arra, hogy a klímaváltozás ne eredményezze se az üzemanyag, se az élelmiszer árának növekedését.

atv.hu/24.hu

Ajánlom

További belföldi híreink