Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-13 20:10:00

Nézze meg vágatlanul az Eszenyi Enikővel készült interjút

Megrázó interjút készített Eszenyi Enikővel Gulyás Eszter, az ATV munkatársa. Az alábbiakban vágatlanul nézhetik meg a beszélgetést.

Elkötelezett híve a szabad, független és művészi értelemben is magas színvonalú színháznak - ezt mondta az ATV Híradónak Eszenyi Enikő. Hozzátette azért nem vett rész a hétfői tüntetésen, mert meggyőződése, hogy szakmai úton kell mindent elintézni, itt pedig politikai térbe került a diskurzus. A Gothár-üggyel kapcsolatban elítélte a zaklatást, de azt is hozzátette: szerinte elfogadhatatlan, hogy egy színházat zaklatóként bélyegezzenek meg.

"A megfelelő szakemberek bevonásával elemezzük ezt a kialakult helyzetet" - ezt válaszolta a Vígszínház igazgatója arra a kérdésünkre, hogy mit szól az új színházi törvényhez, amelyet szerdán megszavazott a parlament.

"Előírja hogy a kormány és a fővárosi önkormányzat által közösen finanszírozott intézmények esetében finanszírozók állapodjanak meg a színházak működési rendjében tehát én, nagyon szívesen állok rendelkezésre hogy, a két fél közötti megállapodás kialakításában hogy úgy mondjam tevőlegesen szívesen részt veszek." - fejtette ki Eszenyi.

Szóba került az igazgatói kinevezése is, Eszenyi Enikőnek ugyanis jövőre lejár a mandátuma a Vígszínház élén: "Remélem, ha igényt tartanak a munkámra akkor természetesen folytatom tovább hiszen én a Vígszínházat rajongva szeretem ezért élek, szívügyem, én mindent megteszek a színházamért, még annál kicsit többet is."


Eszenyi Enikő nem volt ott a hétfői tüntetésen a Madách téren, azt mondja azért nem vett részt, mert meggyőződése, hogy szakmai úton kell mindent elintézni, és ebben az esetben pedig politikai térbe került a diskurzus.

Kérdeztük a Gothár ügyről is, ezzel kapcsolatban azt válaszolta, hogy mint nő, és mint színházigazgató elfogadhatatlannak tartja, és a Vígszínházban azon dolgozik, hogy ne forduljon elő hasonló eset.

"Én azt is elfogadhatatlannak tartom hogy egy intézményt vagy egy színházat megbélyegeznek azzal hogy zaklató. Mi ezt átéltük, tudjuk mit jelent, úgyhogy ez ellen minden porcikám tiltakozik és ezt elfogadhatatlannak tartom." - fejtette ki Eszenyi.

Végezetül pedig annyit mondott, reméli, mindenkiben lesz annyi nyugalom, hogy ebben az időszakban is le tudjanak ülni, és szakmai dolgokról tudjanak beszélni. Ugy fogalmazott: ebben az országban egy virágzó színházkultúra van, és ennek fogni kell mindig a kezét.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink