Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-13 15:25:00

Cáfolja a sajtóhíreket az Emmi: Nincs egészségügyi vészhelyzet

"Nincs egészségügyi vészhelyzet, nincs járványügyi zárlat a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Aranyág Otthonában" - írja közleményben az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Cáfolja a sajtóhíreket az Emmi: Nincs egészségügyi vészhelyzet
A kép illusztráció!

"A napokban megjelent sajtóhírekkel ellentétben nincs egészségügyi vészhelyzet és nincs járványügyi zárlat a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Aranyág Otthonában" - ezt csütörtöki Zala megyei látogatásán nyomatékosította Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára.

"A telephely vezetője azonnal teljesítette a bejelentési kötelezettségét a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályára az MRSA megbetegedések számának növekedéséről. A Népegészségügyi Főosztály helyszíni vizsgálatot tartott, melynek jegyzőkönyvében az ellátottak intézményen belüli elkülönítését rendelte el, nem pedig járványügyi zárlatot. A fertőzött ellátottak teljes elkülönítése megtörtént, nem jelentenek veszélyt a többi lakóra és dolgozóra. Zajlik az összes dolgozó és ellátott MRSA-szűrésének megszervezése. A fertőzés kialakulása miatt belső vizsgálat is kezdődött. A helyzet nem jelent veszélyt a település lakóira, az MRSA fertőzés antibiotikumos terápiával kezelhető, gyógyszeres kezeléssel és megfelelő eljárásokkal megelőzhető." - zárja közleményét az Emmi.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink