Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-12 17:19:00

Karácsony: a tervezett szuperkórháznak új építési telket keres a Fővárosi Önkormányzat

A Fővárosi Önkormányzat új építési telket keres a tervezett szuperkórháznak - ezt Karácsony Gergely mondta a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülése után, ahol a kormányoldal képviselőivel egyeztetett a fővárost is érintő ügyekről. A szuperkórház ügye volt az egyik fő vitás téma a tárgyalók között, a kormány ugyanis a jelek szerint ragaszkodik az eredeti helyszínhez. Ezen kívül a Lánchíd felújításáról, egy új Duna-híd építéséről és a Liget-projektről is szó volt a csaknem 3 órás megbeszélésen.

Karácsony Gergely szerint eredményes volt a kormánnyal való megbeszélés

 

Először ült tárgyalóasztalhoz az októberben megválasztott főpolgármester a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa kormányoldali képviselőivel. Karácsony Gergely rendkívül eredményesnek nevezte az egyeztetést. Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter viszont kevésbé optimistán nyilatkozott. A főbb napirendi pontok között szerepelt a szuperkórház építésének helyszíne. A kormány szeretné az eredeti helyszínen felépíteni az intézményt.

Gulyás az egyeztetés után tartott közös sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy azt kérték a tárgyaláson, hogy a Főváros oldja fel a kórház-stopot, de nem tudtak arról nyilatkozta, hogy tudják-e támogatni a szuperkórházat.

Karácsony Gergely viszont azt ígérte, hogy megnézik a Kelenföldi pályaudvar környezetében lévő, fővárosi tulajdonú telkeket és azok közül ajánlanak fel egyet az építkezéshez.

A tárgyalópartnerek között a legnagyobb vitát a Liget-projekt váltotta ki. A fővárosi önkormányzat ragaszkodik korábbi álláspontjához. Karácsony nem látja, hogy ebben az ügyben közelednének az álláspontok. Nem értenek egyet azzal, hogy a Városligetben új épületek épüljenek.

 „Amíg a Főváros nem akarja, addig nem kezdődnek meg a beruházások” – fogalmazott a főpolgármester.

A tárgyalópartnerek abban egyetértettek, hogy a Lánchíd felújítása nem tűr halasztást, ennek költsége 10 milliárd forint lenne. Szóba került egy régóta tervezett új Duna-híd építése, Dél-Buda és Csepel között. A Galvani-híd helyszínéről várhatóan tavasszal születhet megállapodás.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink