Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-11 20:59:00

Vidnyánszky Attila: kettős mérce van a kultúrában

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója a színházi törvényről és az ennek kapcsán megjelenő kettős mércéről beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 

A Magyar Teátrumi Társaság elnöke szerint évtizedes problémákra ad választ az elfogadott törvény, mivel igazságtalanságok tömkelege van a rendszerben. „Vidéki színházak kapcsán az önkormányzatok 20 százalékkal nagyobb arányban áldoznak, mint Budapest.”

Szerinte a kérdésben Gothár ügye katalizátor, de Bán Teodórának igazgatói pozíciótól való megfosztása még nagyobb katalizátor.

A Nemzeti Színház igazgatója azt mondta, hogy az egyik leghangosabban tiltakozó lenne, ha a művészet szabadságáról szólna az ügy. „Az államot jelenleg a Fidesz-KDNP kormány működteti, a kultúrpolitikai elképzeléseivel együtt.”- mondta a művész.

Szerinte nem lehet úgy együtt gondolkozni, hogy gyávának bélyegzik a másikat. Úgy látja, hogy a tüntetésen is gyűlölet áramlott az emberek szeméből.

Elmondása szerint a jobboldalon is nagyon komoly viták vannak, amelyek demokratikusan zajlanak.

Viszont arra mindenképp fel akarja hívni a figyelmet, hogy ne legyen kettős mérce: Bán Teodóra esetében se volt tájékoztatás, jelzés, holott a Szabad Tér Színház a költségvetésének a felét az állam adja.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink