Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-11 11:45:00

"Üzleti dilemmák" miatt lépett vissza a T-Systems megvásárlásától a 4iG

Racionális és kizárólag üzleti megfontoláson alapuló döntést hoztak azzal, hogy a 4iG nem vásárolja meg a T-Systemst - nyilatkozta Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója.

"Üzleti dilemmák" miatt lépett vissza a T-Systems megvásárlásától a 4iG

Jászai Gellért a Portfolionak adott interjúban azt mondta: a visszalépésük mögött inkább olyan dilemmák állnak, mint például az osztalékfizetési politika. Egy ilyen volumenű tranzakcióval járó hitelfelvétel ugyanis hosszú évekre korlátozta volna a 4iG lehetőségeit, márpedig a cég vezetése már az idei csúcsév után is osztalékot akar fizetni.

Hangsúlyozta, a 4iG főrészvényesei egyetértésben működnek, konszenzus volt ebben a kérdésben is. A nagytulajdonosok egyetlen részvényt sem adtak el az elmúlt időszakban és a jövőben sem tervezik csökkenteni részesedésüket.

A 4iG pedig továbbra is nagyon komoly növekedési potenciállal és jövőképpel rendelkezik - mondta Jászai Gellért.

Az interjúban szólt arról is, hogy a 4iG a Növekedési Kötvényprogramból származó forrásokat a T-Systems-akvizícióra fordította volna, a hitelminősítésük erre szólt, így a kötvénykibocsátáshoz újra kell indítani a szükséges lépéseket.

Jászai Gellért elmondta, a stratégiájukon nem változtattak. A 4iG organikus szinten is látványos fejlődésen ment keresztül az elmúlt egy évben. Az, hogy az időközben létszámban 550 fölé növekedett szervezetüket akár akvizíciókkal, vagy más stratégiai együttműködésekkel bővítsék, továbbra is fontos cél.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a 4iG minden évben huszonötszörös eredményt ér el az előző évhez képest. De jövő év végére a T-Systems felvásárlása nélkül is reális célnak tekinti az elnök-vezérigazgató, hogy gazdasági eredményei alapján a 4iG a piacvezető cégek közé érjen - mondta Jászai Gellért.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink