Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-11 12:44:00

"Nevelési célból" egy légycsapó nyelével esett hároméves gyermekének az anya

A hajdúsámsoni nő egy kiborult tányér miatt úgy megverte gyermekét, hogy tele lett zúzódásokkal.

"Nevelési célból" egy légycsapó nyelével esett hároméves gyermekének az anya

Kiskorú veszélyeztetése és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen az anya ellen, aki három éves gyermekét egy légycsapó nyelével sokszor megütötte.

A nő három éves gyermekének édesapjával élt élettársi kapcsolatban Hajdúsámsonban, majd a kapcsolat megromlása után az anya tavaly márciusban a gyermekkel együtt elköltözött. A nő ezt követően rendszeresen ingerülten és türelmetlenül viselkedett, gyakran megütötte nevelési célzattal.

Az egyik tavaly nyári este a gyermek kiborította az elé tett vacsorát. Ezen a nő annyira feldühödött és egy műanyag légycsapó nyelével legalább tizenöt – húsz alkalommal a kiskorút testszerte megütötte. A gyereknek nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek.

Az esetre úgy derült fény, hogy az apa a láthatás során meglátta a kicsi testén lévő sérüléseket. Orvoshoz vitte a gyereket, az anya cselekményét pedig bejelentette a rendőrségen.

Az illetékes rendőrkapitányság először ideiglenes megelőző távoltartást rendelt el a nővel szemben. Majd a Debreceni Járásbíróság a polgári jog szabályai szerint az anyával szemben húsz napra megelőző távoltartást rendelt el és akként döntött, hogy ezen idő alatt a gyermek az édesapa háztartásába kerül.

Az anya cselekményével a szülői felügyeleti jogából eredő nevelési kötelezettségét súlyosan megszegte és ezzel a kiskorú gyermek testi, értelmi és érzelmi fejlődését veszélyeztette. A gyerek életkorából adódóan a Büntető Törvénykönyv rendelkezése értelmében védekezésre képtelen személynek minősül.

A Debreceni Járási Ügyészség felfüggesztett börtönt kért a nőre. A járási ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a nő a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink