Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-11 12:57:00

Némi pluszpénzzel hálálkodik a rezsiutalványokat kézbesítő alkalmazottainak a Posta

Azt nem tudni, pontosan mekkora összegről van szó, a Magyar Posta csak annyit közölt, hogy a postások kapnak valamennyi pluszpénzt a rezsiutalványok kihordásáért.

Némi pluszpénzzel hálálkodik a rezsiutalványokat kézbesítő alkalmazottainak a Posta

A 24.hu kérdésére a Posta nem árulta el, pontosan mekkora összegről van szó, azt viszont kijelentették, hogy a rezsiutalványokkal kapcsolatos megbízását sikeresen teljesítette a vállalat, hiszen minden érintett szeptember 2-a és szeptember 30-a között megkapta az utalványokat tartalmazó küldeményt.

Hozzátették:

a kézbesítők – hasonlóan más postai munkavállalókhoz – a decemberi munkabér kifizetéskor többletkifizetésben részesültek.

Tájékoztatásuk szerint "sem összeg szerint, sem munkakör alapján nem lehet általánosítani a többletkifizetés mértékét".

Frissítés: 

Tóth Zsuzsannától, a Postás Szakszervezet elnöke szerint december 5-én fizették ki a pluszpénzeket a postásoknak. Ezek között volt számos ösztönző, valamint az úgynevezett teljesítményelismerés. A többi ösztönzőről nem adhatott információt, csak a teljesítményösztönzőről, amely 90 ezer forint azok számára, akik egész évben nyolc órában dolgoztak. Akik év közben kezdték a munkát, illetve részmunkaidősök, vagy hosszabb betegállományban voltak, azoknak arányosan kevesebb a teljesítményösztönző. A jövő évi bértárgyalásokat még nem tudták megkezdeni, mivel nem volt még VKF-ülés, és a jövő évi legkissebb bér összege sem ismert.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink