Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-11 13:40:00

Karácsony előtt még egyszer összeül a parlament?

A kormányoldalon azt valószínűsítik, hogy nem a mai lesz az utolsó parlamenti ülés, karácsony előtt még egy rövid tanácskozásra összehívhatják a parlamentet - a bírák és ügyészek fizetésemeléséről szóló tegnapi szavazáson több fideszes is rossz gombot nyomott.

Karácsony előtt még egyszer összeül a parlament?

A Népszava írt a tegnapi parlamenti ülés után arról, hogy a zsinórban való szavazások közepette rossz gombot nyomott a Fidesz frakció 27 tagja egy salátatörvénynél, és emiatt komoly veszélybe került a bírák és ügyészek fizetésemelése januártól.


A törvénymódosítás a járási hivatalok eljárásait egyszerűsítette, de ebbe rejtették el azokat a paragrafusokat is, melyek értelmében január 1-től emelkedik a bírák, ügyészek illetménye.

Varga Judit igazságügyminiszter tett ígéretet erre meg még november végén, a bírák esetében 32, az ügyészeknél 21 százalékos fizetésemelést megcélozva.

A salátatörvényhez ugyanakkor fideszes módosító javaslatok érkeztek, ezért 27-en, köztük Kubatov Gábor, Bánki Erik, Selmeczi Gabriella, Font Sándor, Bíró Márk, Hoppál Péter is nemmel szavazott - így a javaslat nem kapta meg a szükséges minősített többséget.

Állítólag Orbán Viktor is megrótta a hibázó képviselőket, valami olyasmit mondott: “figyeljünk jobban uraim!”

Ajánlom

További belföldi híreink