Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-11 10:57:00

A választások előtt egy nappal írt alá egy kétmilliárdos szerződést a Főtáv menesztett igazgatója

Mitnyan Györgyöt hétfőn menesztette a főpolgármester, látszólag minden előzmény nélkül, de most kiderült, hogy a volt Főtáv-vezető közvetlenül a választások előtti napon írt alá egy három évre szóló, kétmilliárdos létesítményüzemeltetési szerződést.

A választások előtt egy nappal írt alá egy kétmilliárdos szerződést a Főtáv menesztett igazgatója

A Privátbankár azt írja, a Főtáv vezetőjeként Mitnyan több olyan szerződést is aláírt, ami gyanúra ad okot, ezeket az új városvezetés vizsgálja. 

November végén hirdették ki a Főtáv Zrt. és leányvállalatainak telephelyein végzendő létesítményüzemeltetésre, karbantartása, vagyonvédelemre valamint takarításra és pénz- és értékszállítási feladatok elvégzésére kiírt pályázat eredményét. Ennek értelmében a Fénysziget Kft. és a He-Ba Kft. 2,06 milliárd forintést 36 hónapig végzi a fenti munkákat a cég 39 telephelyén.

A Fénysziget visszatérő partner, 2016-ban is ők nyerték a létesítményüzemeltetésre kiírt tendert, csak akkor 360 millió forintért vállalták a munkát egy másik konzorciumi taggal. De ez a jelenleg néhány tucat alkalmazottal dolgozó cég takarítja az újpesti piacot is 2012 óta, illetve hegyvidéki önkormányzattól is kaptak már megbízást.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink