Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-11 05:10:00

Olyan kevés a gázszerelő, hogy egy-egy javításra akár hetekig is várni kell

Országszerte problémát okoz, hogy a meghibásodott gázkészülékek javítására időnként hetekig kell várni. A szerelők többsége nyugdíj mellett dolgozik, ráadásul kevés az utánpótlás.

 

A híradónknak Kiss Sándor víz- és gázszerelő azt mondja, sorban állnak nála az ügyfelek, alig győzi felvenni a telefont, ami állandóan cseng. A férfi Debrecenben nyugdíj mellett szereli a hibás berendezéseket. Azt mondja, hogy ha most hívná valaki, akkor az életveszély elhárításán kívül egy hetet kellene várnia, míg ki tud szállni.

A társasházakat kezelők azt mondják, hogy a lakók többsége az utolsó pillanatban próbálja az eszközeit ellenőriztetni.

Keresiné Vígh Andrea közös képviselő szerint az lenne a jó megoldás, ha mindenki nyáron mérné fel, milyen állapotban vana  gázhálózat, ez azonban nem jellemző.

Nem jobb a helyzet Nógrád megyében sem.

Itt a szerelők napi 12 órát dolgoznak, de így sem érnek a végére.

A tél végéig vannak már előjegyzéseik, miközben most mindenki azonnal szeretne szakembert a készülékekhez. Pásztor Imre gázszerelő mester szerint legalább egy hónapot kell várni a javításra. 

A nyáron elhalasztott ellenőrzések után a készülékek gyakrabban hibásodnak meg és ilyenkor már hiába a kapkodás, a balszerencsések akár napokat is kénytelenek kihúzni fűtés nélkül.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink