Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-10 16:45:00

Megmentette egy fiatal lány életét a 77-es troli sofőrje

A lány rosszul lett a járművön, kiderült, hogy megállt a szíve. A mentők kiérkezéséig a trolivezető végezte az újraélesztést, a mentőorvos közben a kihangosított telefonon keresztül adta a szükséges instrukciókat.

Megmentette egy fiatal lány életét a 77-es troli sofőrje

A napokban levélben köszönte meg Vaskó Sándor trolivezető életmentő munkáját az Uzsoki utcai Kórház Intenzív Osztályának vezetője - írja az Index a belsős BKV-kiadvány, a Mozgásban alapján. A 77-es trolibusz vezetője ugyanis gyors helyzetfelismerő-képességének és lélekjelenlétének köszönhetően megmentette egy 18 éves lány életét 2019. november 13-án.

A hirtelen szívhalál miatt rosszul lett fiatal lány újraélesztését még a mentők kiérkezése előtt megkezdte a sofőr, így a beteg, aki addig nem ismert veleszületett szívelégtelenségben szenved, mindenféle szellemi károsodás nélkül vészelte át a hirtelen keringésösszeomlást.

Vaskó Sándor a BKV közösségi oldalán így beszélt a történtekről:

"15 éve dolgozom a BKV-nál trolibuszvezetőként, korábban a 78-ason, 79-esen, most a 77-esen, már 3 éve. Százhatvanszoros véradó, csontvelődonor vagyok. Most először vettem részt elsősegélynyújtásban, újraélesztésben, november 13-án szerdán, 9 óra 10 perctől. Utasaim jelezték, hogy egy fiatal hölgy rosszul lett a járatomon és összeesett. Hátramentem, megnéztük, hogy van-e pulzusa, légzése – ekkor még volt. Egy utas közben már hívta a mentőket is, én pedig lehúztam az áramszedőket és értesítettem a forgalomirányítást. Az utasok leszálltak, csak 3 utas maradt a járművön, akiktől nagyon sok segítséget kaptam. Ugyanis észleltük, hogy a hölgy már nem lélegzik. A stabil oldalfekvésből ekkor hanyatt fektetve azonnal megkezdtem a mellkaskompressziót. A mentőorvos közben a kihangosított telefonon keresztül adta a szükséges instrukciókat. Rövidesen azonban ott voltak a mentősök is, és átvették az újraélesztést. A hölgyet még válságos állapotban szállították be az Uzsoki Utcai Kórházba, ám 2 nappal később azzal hívott fel az édesanyja és a kórház orvosa is, hogy a beteg magához tért. Meg is látogattam"

-írta.

Ajánlom

További belföldi híreink