Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-10 18:12:00

55 milliárdért vesz autókat a Porschétól az állam

Az állami központi beszerzőcég összesen 82,5 milliárd forintért szerződött autókereskedőkkel, a Porsche Hungária és a Porsche Lízing kapta a legnagyobb megbízást.

55 milliárdért vesz autókat a Porschétól az állam
Képünk illusztráció.

A Népszava az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény alapján azt írja, a pályázatokon rendre jól szereplő Porsche mellett négy másik autókereskedővel szerződött az állam milliárdos nagyságrendű autóbeszállításra, valamint szervizelésre. A Magyar Suzuki például 12 milliárdos, a Schiller Autóház 10,8 milliárdos tételben szerződött a pályázatot kiíró Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal (KEF).

A megrendelést 15 részre bontották járműkategóriák szerint az alsó-középkategóriás személyautóktól az egyterű terepjárókon keresztül az áruszállító haszongépjárművekig és speciális kialakítású szállítójárművekig.

A keretszerződés azt jelenti, hogy a KEF alá tartozó intézményeknek igény szerint az egyes részek majdani győzteseitől kell megrendelniük a járműveiket, plusz kérhetnek azokhoz szervizcsomagot 5 évre vagy 200 ezer kilométer futásteljesítményig.

A KEF legutóbb 2017 őszén zárt le egy hasonló beszerzést, akkor 45 milliárdos keretösszegért szerződtek gépkocsi-vásárlásra a rendvédelmi és honvédelmi szervek számára. A keret nagy részét az állami autóbeszerzéseken rendszeresen jól szereplő Porsche Hungária vitte el, vastag szelet jutott még a Pappas Autónak, de a Schiller Autóháznak és a Magyar Suzukinak is leesett egy-egy kisebb rész.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink