Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-09 09:21:00

Újabb nevek: őket tartóztatták le a Fidesz Szolnok megyei képviselőjével együtt

Összesen négyen kerültek előzetes letartóztatásba, egy ember pedig bűnügyi felügyelet alá. Azt korábban is lehetett tudni, hogy egyikük Fehér Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés fideszes képviselője, Boldog István közeli munkatársa, most azonban a Fővárosi Törvényszék az ügy további szereplőit is megnevezte.

Újabb nevek: őket tartóztatták le a Fidesz Szolnok megyei képviselőjével együtt

Az Indexnek azt írták: Fehér Petra „megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy több Településfejlesztési Operatív Programmal (TOP) kapcsolatos pályázatnál irányított, jogellenesen befolyásolt közbeszerzéseket elnyert vállalkozóktól – mint a pályázatok elbírásában döntési folyamatra ráhatással bíró hivatalos személy – jogtalan haszonra tett szert”.

Fehér ügyvédje minderről azt mondta, hogy a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, mert szerinte az megalapozatlan.

Az mindenesetre egy testületi ülés jegyzőkönyvéből kiderül: Boldog István kifejezetten Fehér Petrát bízta meg TOP-os pályázatok figyelésével, szemmel kísérésével.

Azt a törvényszék is megerősítette az Indexnek, hogy négy hónapra bűnügyi felügyelet alá helyezték K. Pétert, akit azzal gyanúsítanak, hogy több TOP-os pályázatnál „irányított, jogellenesen befolyásolt közbeszerzéseket elnyert vállalkozóktól jogtalan haszonra tett szert”. Ő képviselője volt egy azóta felszámolás alatt álló cégnek, amely több beruházást is végzett Boldog István körzetében.

K. Ferenc közbeszerzési tanácsadót pedig egy hónapra tartóztatták le, a gyanú szerint irányítottan, a verseny kiiktatásával folytatott le közbeszerzési eljárásokat.

Hogy pontosan mi történt, arról információkat nem adnak ki a nyomozás alatt. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink