Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-08 10:02:00

A Színház- és Filmművészeti Egyetem tanárai visszautasítják a vádakat

A Színház- és Filmművészeti Egyetem tanárai határozottan visszautasítják azokat a feltételezéseket és vádakat, amelyek az egyetemük működésének tisztességét és szakszerűségét megkérdőjelezik. Erről egy Facebook-posztot is közöltek.

Ebben azt írják, hogy szerintük Gothár Péter ügyét, egyetem Etikai Bizottsága jogszerűen vizsgál, ürügyként használják fel az egyetem lejáratására, ellehetetlenítésére, színházvezetői kinevezések befolyásolására, a független színházi szféra sarokba szorítására. Kijelentik, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen rend van. „Törvényesen kinevezett és megbízott vezetők irányítják. A tanárok és a hallgatók lelkiismeretesen végzik munkájukat, elkötelezetten őrzik a 155 éves múlttal és oktatási hagyománnyal bíró intézmény éthoszát. A magyar színház- és filmművészet kiemelkedő alkotóinak sokasága nevelkedett ezek között a falak között” – szögezik le.

Hangsúlyozzák, hogy oktatásuk, mint minden érdemi művészeti képzés, ideológiamentes. A színház- és filmművészetet a szabad és független gondolkodás mentén közelíti meg. „A művészet szabadsága megkérdőjelezhetetlen érték számunkra” – teszik hozzá.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink