Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-08 16:09:00

Ilyen nincs: 11 milliót fizetett az FKF egy 30 oldalas tanulmányért

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes "vasárnapi kis színes, szürreliásként" tálalta a hírt - számolt be a hvg.hu.

Ilyen nincs: 11 milliót fizetett az FKF egy 30 oldalas tanulmányért

Megakadt a szeme Tüttő Kata főpolgármester-helyettesnek egy szerződésen, amelyet az FKF kötött novemberben (abban az időszakban, mikor Karácsony Gergely főpolgármester arra utasította a cégvezetőket, hogy ne nagyon kössenek szerződéseket). A szerződés az FKF hulladékgazdálkodási tevékenységéhez kapcsolódó indonéziai exportstratégia kidolgozásáról szól, a megbízott cégnek 11 millió forint + ÁFÁ-ért 30 nap alatt kell írnia egy 30 oldalas tanulmányt, melynek szakmai teljesítését a PR és kommunikációs osztály vezetője igazolja le.

Tüttő izgatottan várja a tanulmányt, Facebook-oldalán azt írta, "biztosan jól fog hasznosulni".

Gondolom valami know-how export lehet, például "hogyan vegyük meg egy évben kétszer ugyanazokat az úttisztító gépeket, második alkalommal drágábban" tudás nagyon értékes lehet máshol is.

Bár nem akarja előre temetni a történetet, "vasárnapi kis színes/szürreálisnak" tartja azt.

Az FKF vezérét Karácsony Gergely a héten menesztette, a többi között azért, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az új közgyűlés alakuló ülése előtt két évre szóló, másfél milliárd forint értékű szerződést írt alá egy, a Mészáros-csoporthoz tartozó céggel, amivel megszegték a szerződéskötési moratóriumot.

atv.hu/hvg.hu

Ajánlom

További belföldi híreink