Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-08 13:31:00

Durva: Jóval tovább tart a 3-as metró felújítása, mint gondoltuk

A tervezethez képest hosszabb ideig fog tartani a 3-as metró középső szakaszán a felújítás. A munkákhoz ugyanis hamarabb hozzákezdenek, de nem fejezik be őket előbb. A legfrissebb ismert elképzelés szerint a 3-as metró középső szakaszán már márciusban lezárnak két állomást, a Klinikáknál és a Corvin-negyednél, majd júliustól újabb két állomást kapcsolnának ki a forgalomból, a Ferenciek terét és az Arany János utcát.

Durva: Jóval tovább tart a 3-as metró felújítása, mint gondoltuk

A lezárt állomásokon a szerelvények megállás nélkül robognak tovább. A tervek szerint 2020 novemberében megnyílik a most átépülő déli szakasz a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között. Akkor egy hónapig a teljes útvonalán jár majd a 3-as metró, Kőbánya-Kispesttől Újpest-központig, de az akkor lezárt négy állomáson persze nem állnak meg a szerelvények. A Nagyvárad tér után a Kálvin téren, majd a Deák téren, illetve a Nyugati pályaudvarnál állnak csak meg a metrók.

Ezt követően - körülbelül 2020 végén - a középső szakaszt teljesen kikapcsolják a forgalomból és csak a Nagyvárad tér – Kőbánya–Kispest és a Lehel tér – Újpest-központ között jár majd a 3-as metró, a köztes szakaszon a felszínen pótolják a kieső járatokat. A felszíni pótlás már a jövő tavaszi állomáslezárásokkal elkezdődik.

Szó van többek között a 72-es és 83-as trolibuszok hét közbeni összevonásáról, de természetesen a felszínen pótlóbuszok is járnak majd. ám utóbbiak a Ferenciek tere helyett valószínűleg az Astoriát fogják érinteni. A későbbiekben szó lehet az 1-es villamos járatainak sűrítéséről is, illetve arról, hogy Óbudától a Népligetig ideiglenesen visszaállítják az 1A jelű járatot. 

atv.hu/8.kerulet.ittlakunk.hu

Ajánlom

További belföldi híreink