Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-07 11:45:00

Álcázott hidegfront tart felénk, mutatjuk a részleteket

Szombaton is többfelé borult, tartósan párás, ködös időre van kilátás, néhol kezdetben hószállingózás, ónos szitálás, napközben pedig főként északon kisebb eső, a fagyos tájakon ónos eső fordulhat elő. Csak a kisebb körzetekben süthet ki a nap. A nyugati-délnyugati szél gyenge, mérsékelt marad. Délután a legtöbb helyen -2, +3 fokot mérhetünk, de ahol felszakad a hidegpárna, és előbújik a nap, 4-7 fok is lehet. Gyenge hidegfronti hatás.

Vasárnap is felhős, szürke időre van kilátás, csak helyenként szakadozhat fel a felhőzet. Kezdetben többfelé ködös lehet a levegő. Néhol ködszitálás, ónos szitálás is előfordulhat. A Dunántúlon helyenként megélénkülhet a délies szél. Hajnalban -4, +2, napközben -1, +7 fok várható.

Hétfőn egy álcázott hidegfront hozhat többfelé esőt, záporokat, de kisöpri a talaj közeli ködös levegőt, így többfelé enyhülhet az idő. A maximumok 1 és 11 fok között alakulhatnak, hidegebb a még nyirkos tájakon lesz. Időnként megélénkülhet a szél.

Keddre feltámad az északi-északnyugati szél, a Dunátúlon erős, viharos lökések is lehetnek. Északnyugat felől szakadozni fog a felhőzet, kisebb csapadék már csak délen forduéhat elő. Szerda reggelre a legtöbb helyen kiderül az ég, a legtöbb helyen fagypont alá csökken a hőmérséklet.

atv.hu / Időkép

Ajánlom

További belföldi híreink