Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-06 13:14:00

Varga Mihály üzenet Matolcsynak az eurós Facebook poszttal?

Varga Mihály a Facebookon egy nagy OK-val és egy súlyemelő-emotikonnal valószínűleg Matolcsy György jegybankelnöknek üzent, amikor Christine Lagarde-ról, az Európai Központi Bank új elnökéről és erős az euró posztolt a napokban.

Varga Mihály üzenet Matolcsynak az eurós Facebook poszttal?
Varga Mihály pénzügyminiszter és Christine Lagarde ECB-elnök

Mindenki emlékszik bizonyára, hogy nyár óta több pengeváltása is volt Varga Mihály pénzügyminiszter és Matolcsy György között. A “provokáció” általában a jegybankelnök részéről érkezett, de Varga Mihály mindig lereagálta.

Korábban Matolcsy György egy, a Financial Timesban publikált írásában azt állította, itt lenne az ideje, hogy megkeressük a kiutat az euró okozta csapdából, káros volt azt állítani, hogy a közös európai valuta lehet a következő normális lépés Nyugat-Európa egyesítése felé.

Az euró bevezetéshez szükséges előfeltételeknek gyakorlatilag egyike sem állt fenn - írta akkor. Később némiképp visszakozott.

Varga Mihály Brüsszelben posztolt: eszerint a szervezők jóvoltából szomszédok Christine Lagarde ECB-elnök asszonnyal az Eurogroup-üléseken Brüsszelben.

“Épp egy hónapja van hivatalban, az euró ezalatt tartotta árfolyamát az 1,1-1,11-s sávban a dollárral szemben” - írta a pénzügyminiszter az euróról.

Ajánlom

További belföldi híreink